Zanka svarer igen: Kald mig bare idiot

Efter FC Københavns sejr over OB på 1-0 inviterede Mathias 'Zanka' Jørgensen folk med ind i ‘sit privatliv’ så de kan se, at han er en god fyr

FCK'erne mener ikke, at han er uopdragen. (Foto: Lars Poulsen)
FCK'erne mener ikke, at han er uopdragen. (Foto: Lars Poulsen)

FC København styrer fortsat mod guldet i Superligaen efter en smal, men sikker 1-0 ude over OB, som ikke kom med meget mod københavnerne.

Og en af hovedårsagerne til sejren og til det stærke FCK-spil generelt var og er den omdiskuterede midtstopper Mathias 'Zanka' Jørgensen. Manden 'Alle burde prøve at hade', hvis man læser en artikel i Information fra for nylig.

Zanka har fået skæld ud af kritikere og modstanderholds fans for sin direkte facon. Senest er han blevet kaldt 'uopdragen'. Men den hopper Zanka ikke med på.

Bedøm mig på banen
- Journalister og redaktører og folk uden for banen ser jo kun 20 procent af, hvem jeg er, fordi jeg løber jo ikke rundt og spiller fodbold hele tiden. Jeg synes, det er helt fair, at man bliver kigget på og bliver bedømt på det inde på banen. Men uden for banen føler jeg selv, jeg er ganske fint opdraget og er høflig som person og menneske, sagde Zanka efter opgøret og uddybede.

- Folk skal være mere end velkommen til at sige, de synes, jeg er en idiot. Dem, der synes, jeg er en idiot, skal være mere end velkommen til at følge med en hel dag for at se, hvordan jeg er som menneske, men ellers skal de bare holde sig til at tale om mig som idrætsudøver.

Til trods for den store debat om og fokus på Zankas person, så holdt den stærke midtstopper fokus på fodbolden og mesterskabskampen, hvor der resterer fem spillerunder.

- Det er vel at beslutte sig for, at det er federe, at folk snakker om en, eller at man går helt hen i ingenting. Det er egentlig sådan, jeg vælger at se på det.

Alle hader Zanka - men han er ligeglad

Aldrig været bedre
Selv er Zanka ikke i tvivl om sin aktuelle form.

- Jeg har spillet nok det bedste fodbold… jeg ved ikke, om det er i min karriere, men i denne her periode. Folks snakken er med til at give mig motivation til at levere mit allerbedste. Så har der også været nogle store kampe, og så bliver man normalt også løftet af det.

FCK'eren mener, at journalister lader sig rive med af fansenes fokus på ham.

- Men hvis du har det her som job, må du ikke lade dig rive med. Der er højere krav til mig og journalister, end der er til fansene. Derfor burde det ikke være svært at holde følelser ude af det.

Zanka og resten af FCK-mandskabet har syv point ned til SønderjyskE på andenpladsen med fem spillerunder igen.

TV: Se Santander sikre FCK alle tre point: