Annonce:
Annonce:

Zanka til Premier League: Her er prisen

FC København lader sin anfører gå til Huddersfield for 18 mio. kr.

Hallo, hallooo... Zanka kalder Premier League. FCK-anføreren skifter til Huddersfield. Foto: Jens Dresling
Hallo, hallooo... Zanka kalder Premier League. FCK-anføreren skifter til Huddersfield. Foto: Jens Dresling
Annonce:
Følg Fodbold
Følg Superligaen
Følg FC København

De fleste Superliga-klubber ville gnide sig i hænderne over at sælge en spiller for 18 mio. kr.

Men når Mathias ’Zanka’ Jørgensen inden for kort tid skifter fra FC København til Premier League for det beløb, så ligner prisen mest af alt en gestus.

Løverne har nemlig valgt at lade Zanka gå til Huddersfield for langt mindre end de 30 mio. kr. som i løbet af sommeren har været brugt som pejlemærke for interesserede klubber.

Huddersfield har ellers masser af penge efter oprykningen til Premier League. Klubben har de seneste dage hentet spillere ind for mere end 300 mio. kr.

Hurtigløberen Tom Ince blev tirsdag købt for omkring 90 mio. kr., mens angriberen Steve Mounié blev erhvervet for mere end 100 mio. kr. onsdag.

Zanka: Kan godt se, hvorfor folk kalder mig arrogant

Annonce:

Pengene er bare større i Premier League, men FC København har valgt at lade sin anfører gå for langt mindre.

Det hører med til forklaringen, at Mathias ’Zanka’ Jørgensen i efteråret valgte at forlænge sin aftale frem til 2018 for at give sit bidrag til Champions League-togtet.

I de forhandlinger indgik lige præcis planerne om, at FCK ville være indstillet på, at sælge sin anfører denne sommer til en favorabel pris, som en form for tak for lang og tro tjeneste.

Og på den facon ligner situationen meget det, der udspillede sig omkring Thomas Delaney, da han sidste efterår valgte vinterskiftet til Werder Bremen.

Thomas Delaney fik ved den lejlighed lov til at skifte for blot to mio. euro – 15 mio. kr. Prisen bar præg af, at kontrakten gik mod udløb, men var også en gestus efter Thomas Delaney havde tjent klubben loyalt.

Annonce:

Skiftet til Huddersfield betyder, at Mathias ’Zanka’ Jørgensen bliver holdkammerat med danskerne Jonas Lössl og Phillip Billing. Næste destination for FCK's anfører bliver derfor Selhurst Park, hvor Huddersfield åbner Premier League-sæsonen mod Crystal Palace.

Mathis 'Zanka' Jørgensen ser lige nu ud til at blive præsenteret som ny spiller hos Premier League-oprykkerne i løbet af torsdagen.

Ekstra Bladet har fået flere meldinger fra Huddersfield om, at FCK-anføreren allerede er i England, hvor han i går betod lægetjek og fik forhandlet sin aftale på plads.

Her er Zankas nye konkurrenter

Umiddelbart får Mathias Zanka Jørgensen fire konkurrenter, når han tiltræder i Huddersfield, der er rykket op i Premier League. Christopher Schindler ligner makkeren til Zanka, hvis han kan spille sig fast på holdet.

1. Christopher Schindler

Det var ham, der sørgede for det afgørende spark, så Huddersfield kom i Premier League. Han har imponeret i sidste sæson som en leder i forsvaret. Han er det klare førstevalg i det centrale forsvars højre side. Han blev hentet sidste sommer for rekordsummen 15 mio. kr. i 1860 München.

2. Michael Hefele

Den 26-årige stopper blev også hentet før sidste sæson i Dynamo Dredsen. Han har været Schindlers faste makker i sidste sæson med udgangspunkt som venstre stopper. Det er ham Mathias Zanka skal slå af for at få fast spilletid.

3. Mark Hudson

Den 35-årige kaptajn synger på sidste vers på højeste niveau. Han ventes i denne sæson at spille en langt vigtig rolle uden for banen som motivator og truppens samlingspunkt. Det betyder, at han vil få mange færre kampe i Premier League.

4. Jon Stankovic

Han kom til fra Dortmunds næstbedste mandskab før sidste sæson. Han spillede sjældent i Championship og er ude med en skade frem til 1. december. Den 21-årige slovener ligner langtfra en fast mand. I højere grad en breddespiller til truppen.

Turbo på Zanka-salg: Lægetjek i England i dag

Afsløring: Zanka tæt på Premier League-klub

Portugisisk medie: Benfica vil hente Santander

Zankas afløser blev klædt af

Ståle: 'Zanka' kommer ikke tilbage

Første gang i 18 år: FCK uden nummer 10 og 11

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Annonce:

Mest læste lige nu

Vi synes, Lars Løkke mangler skam i livet
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

rente-rabatrente-rabatrente-rabatrente-rabatrente-rabatrente-rabatrente-rabatrente-rabatrente-rabatrente-rabatrente-rabatrente-rabatrente-rabatrente-rabatrente-rabatrente-rabatrente-rabat
Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: