Advarer superliga-klub: Stjernens situation er 'utrolig farlig'

Peter Graulund og Jesper Thygesen mener begge, at Rafael van der Vaarts situation i FCM er uholdbar

Blot 15 kampe og to mål er det blevet til for Rafael van der Vaart i FC Midtjylland, siden den hollandske superstjerne blev hentet til Heden med pomp og pragt sidste sommer.

Lørdag varmede van der Vaart igen bænk kampen igennem mod FC Nordsjælland, og hollænderen var tydeligt utilfreds, da han i topvaart drønede forbi Ekstra Bladets udsendte medarbejder i Herning med ordene:

'Det er bedst, jeg ikke siger noget'.

FC Midtjyllands sportsdirektør, Claus Steinlein, har over for Ekstra Bladet meldt klart ud, at der på ingen måde er problemer med Rafael van der Vaarts generelle indstilling. Stjernen var blot utilfreds med den manglende spilletid mod FCN, som en hver ærgerrig fodboldspiller bør være, når han ikke kommer i kamp.

Læs også: Scorer monsterløn i FCM: 'Vi havde håbet på mere'

Selv om Rafael van der Vaart ikke udviser generelle attitudeproblemer, så kan det ikke undgås, at superstjernens situation i FC Midtjylland skaber gnidninger i spillertruppen.

Det mener i hvert fald to eksperter, som Ekstra Bladet har forholdt situationen.

- Det er helt uomtvisteligt noget, som skaber fnidder. Det er jeg slet ikke i tvivl om. Hierarkiet er væltet i FC Midtjylland, og det er utrolig farligt for en fodboldklub. De mest erfarne og løntunge spillere skal gå forrest i enhver klub, og det er lang fra tilfældet med van der Vaart i FCM, siger Viasats fodboldkommentator Peter Graulund og uddyber:

- De spillere, som er på banen i stedet for van der Vaart, må undre sig over, hvordan han kan tjene ti gange mere end dem. Og van der Vaart selv må undre sig over, han ikke får mere spilletid med sine uomtvistelige kvaliteter, end tilfældet er. Jeg kan sagtens forstå, han er irriteret over situationen, og han burde have spillet mere - skadesperiode eller ej, siger Peter Graulund.

Fylder meget
Jesper Thygesen, ligeledes fodboldkommentator hos Viasat, er enig med sin ekspertkollega i, at der vil komme gnidninger, når den største stjerne på holdet sidder uden for.

Men Jesper Thygesen understreger, at det virker til, man i Herning kan håndtere sagerne.

- Det er en svær situation, når så stort et navn sidder på bænken og kan tænke tilbage på de topklubber, han har repræsenteret i tidens løb. Han er jo 100 pct. overbevist om, han vil kunne gøre en forskel på dette FCM-hold, siger Jesper Thygesen og fortsætter:

- Men mere er der heller ikke i det. Efter lørdagens kamp var han frustreret, og det skal han være. Men han skaber ikke som sådan intern uro i Midtjylland. Tværtimod. Sponsorerne er vilde med ham, han gør meget for de unge spillere ligesom han fylder meget i førsteholdstruppen på den gode måde, siger Jesper Thygesen.

Kæmpe rolle
Claus Steinlein afviser blankt over for Ekstra Bladet, at Rafael van der Vaart er færdig i FC Midtjylland til sommer, og sportsdirektøren er sikker på, man vil se en bedre og mere fit van der Vaart næste sæson.

Den udmelding køber både Peter Graulund og Jesper Thygesen, der dog peger på, der skal en kammeratlig samtale til efter sæsonen mellem den sportslige ledelse og superstjernen.

- På bundlinjen har van der Vaart ikke været nogen succes i Herning, men han har bare så meget mere at give af. Jeg håber, han sætter sig med Jess Thorup til sommer og aftaler, han måske ikke skal forvente at spille hver gang, men at han spiller de vigtigste kampe. Han kan stadig få en kæmpe rolle i Midtjylland næste sæson, hvis der bliver forventningsafstemt, siger Jesper Thygesen.

'Kun' 34 år
Peter Graulund mener ligeledes, danske fodboldfans kan holde vejret i spænding og håbe, den forhenværende Tottenham, Real Madrid og HSV-stjerne finder bare lidt at tidligere tiders stjernestøv frem og får en rolle på næste sæsons FCM-hold.

- Jess Thorup stiller med de folk i startelleveren, der gør det bedst for Midtjylland. Van der Vaart er ikke blandt dem lige nu. Det er han måske heller ikke efter sommer, og så nytter det ikke, han går og er sur over det. Han må kæmpe sig tilbage og spille sig på holdet, for han er 'kun' 34 år og ikke 44.

- Han bør med sine guddommelige evner spille sig på FC Midtjyllands hold. Mit håb er, trænerteamet plejer hans ego, sundhedsstaben plejer hans skader og fitness og så skal van der Vaart selv vise sulten for at komme tilbage. Han har nogle evner, som jeg stadig håber, vi får at se i Superligaen, og som kan overgå meget af det, Superligaen har haft at byde på tidligere, siger Peter Graulund.

TV: Van der Vaart tilbage med hamrende lækkert mål

Rafael van der Vaart kan få comeback mod FC København

Spansk frygt: Vender van der Vaart retur fra FCM?

 

FCM-nedtur i Dubai: Skadet Van der Vaart misser sæsonstart