APOEL-journalist: FCM har bedre chancer end AaB

Cypriotisk journalist vurderer, at APOEL er svagere i år end det hold, der knuste AaB i Champions League-kvalifikationen

FCM har bedre chancer end AaB havde mod APOEL sidste år (Foto: René Schütze)
FCM har bedre chancer end AaB havde mod APOEL sidste år (Foto: René Schütze)

Navnet APOEL er fyldt med dårlige minder for dansk fodbold.

FCK havde en mareridtsaften med 1-3 nederlag og exit på Cypern i 2009, og i sidste sæson var det AaB, der blev knust i Champions League-kvalifikationen.

Efter 1-1 i Aalborg hvor AaB var bedst, så tabte de hele 0-4 i returkampen på ferieøen.

FCM vandt i Gibraltar og er videre i Champions League (Foto: AP) Champions League Larmende fly og lyssvigt: FCM gjorde arbejdet færdigt i Gibraltar

Nu er det FC Midtjylland, der står som tredje danske hold på få år over for det cypriotiske mesterhold.
 
Efter samlet 3-0 over Lincoln FC fra Gibraltar er FCM klar til cyprioterne, der er videre til tredje kvalifikationsrunde i Champions League på udebanemål efter samlet 1-1 mod makedonske Vardar.

Og ifølge den cypriotiske journalist John Leonidou, der har dækket APOEL i adskillige år, så er FC Midtjylland slet ikke uden chancer for at avancere videre til sidste kvalifikationsrunde inden gruppespillet.

I hvert fald står FCM bedre end AaB i sidste sæson chancemæssigt.

- Jeg vil vurdere, at det er 50-50, hvem der går videre af begge hold. APOEL står svagere end sidste år, hvor de slog AaB overbevisende, siger John Leonidou, sportsredaktør på Cyprus Weekly.

Han er i øvrigt dansk gift, så hans kendskab til Superligaen er faktisk ret stort, og derfor er chancevurderingen ganske troværdig.

Randers er ude af Europa League (Foto: AP) Randers FC Rødt kort kostede dyrt: Randers ude af Europa League

APOELs største problem lige nu er, at holdet ikke er sammenspillet, fordi flere er smuttet, og klubben har fået ny træner i portugisiske Domingos Paciencia.

- Der har været en del udskiftninger i truppen og med ny træner. De har sagt farvel til den stærke angriber Raffik Djebbour og John Arne Riise. Som tingene ser ud lige nu, så ser det virkelig ud til at have svækket holdet, fordi de nye spillere skal bruge tid til at blive spillet ind, forklarer John Leonidou.

Klubbens nye frontløber portugisiske Luis Leal har heller ikke virket skarp i Champions League-kvalifikationskampene mod makedonske Vardar, hvor det blev 0-0 i hjemmekampen og 1-1 tirsdag aften i Skopje.

- Leal skal helt sikkert bruge tid på at finde sin plads på holdet. Den cypriotiske liga er heller ikke startet endnu, så der har FC Midtjylland også en lille fordel. APOEL dominerede totalt i begge kampe mod Vardar, men de kunne simpelthen ikke score på deres mange chancer. De skal i hvert fald være langt skarpere, når de møder de danske mestre, siger John Leonidou fra Cyprus Weekly.

Han kan i øvrigt fortælle, at der nok vil være omkring 35-38 grader på Cypern, når FCM rejser dertil, men de samme høje temperaturer klarede de danske spillere fint i Gibraltar i 2-0 sejren tirsdag.

FCM starter hjemme på MCH Arena i næste uge med returkamp på Cypern ugen efter.

TV: AaB fik ørerne på maskinen på Cypern sidste år. Se den totale nedsmeltning her

40 kommentarer
Vis kommentarer