Rivegilde i FCM-ledelsen

Storaktionær vil gennemtvinge rokeringer i FCM-ledelsen - hvis han får magt, som han har agt

Claus Steinlein er en del af magtkampen i FCM. (Foto: Claus Bonnerup)
Claus Steinlein er en del af magtkampen i FCM. (Foto: Claus Bonnerup)

Mercedes-baronen Steen Hessel har om nogen ført an i kritikken af tingenes tilstand i FC Midtjylland A/S.

Men storaktionæren og medstifteren af FC Midtjylland må indse, at hans kritiske røst ikke får nogen indflydelse på, hvor klubben bevæger sig hen fremover.

Det sker efter nogle dramatiske måneder, hvor Steen Hessel ifølge Ekstra Bladets oplysninger har forsøgt at kuppe den nyudpegede direktør Claus Steinlein for at skubbe en genansættelse af sportsdirektør Jens Ørgaard igennem.

– Hvad Steen Hessel har lyst til at viderebringe fra eksterne og interne møder står for hans regning. Men hvis det er hans holdning, så vil jeg godt fastslå, at det ikke er på linje med de aktionærer, vi taler med, siger, syder bestyrelsesformand Johnny Rune over for Ekstra Bladet.

Fløjkrig
Storaktionær Steen Hessel er en central aktør i en bitter magtkamp i klubbens bestyrelse, hvor netop afgåede bestyrelsesformand Bo Olesen blev genstand for en offentlig tilsvining fra Hessel på en ekstraordinær generalforsamling i maj.

Svadaen åbenbarede den fløjkrig, der udgør en stor trussel mod FC Midtjyllands nærmeste fremtid.

Hessel-fløjen tror på en fremtid, hvor klubbens roste akademi bliver neddroslet markant samtidig med, at der investeres i Superliga-truppen.

Claus Steinlein er idémanden bag FCM’s akademi, og derfor mente Hessel-gruppen ikke, at han var den rette til at føre holdet på den kurs.

– Jeg kan ikke udtale mig om, hvad vores storaktionærer gør eller tænker. Jeg skal skabe fundamentet for fremtidens FC Midtjylland, og det er egentlig det eneste, der betyder noget for mig, fastslår Johnny Rune.

Stopper sponsorat
Bestyrelsen i FC Midtjylland har fundet støtte blandt Hessels modstandere til en fremtidskurs med stort fokus på talentudvikling.

Steen Hessel skulle angiveligt have tilbudt at lægge 15 mio. kr. i en kapitaludvidelse mod at få to bestyrelsesposter. Den indflydelse skulle bruges til at tvinge Hessel-planen igennem.

– Jeg ønsker ikke at kommentere, hvad der må have været omtalt på møder. Jeg kan ikke gøre noget ved, hvis andre er mere lemfældige på det punkt, siger Johnny Rune.

I stedet må Steen Hessel nu sande, at han ikke får indflydelse på noget som helst.

Det fik den karismatiske rigmand til at slå hælene i. I sidste uge kom det frem, at hans million-sponsorat i FC Midtjylland stopper. En aftale der dog også har været udgiftstung for ulvene, der har betalt omkring en mio. kr. årligt for leasingaftalen med Mercedes gennem Hessel.

– Steen Hessel må afgøre med sig selv, om han vil være med i en kapitaludvidelse ... men det ligger ikke lige for, indrømmer Johnny Rune.

Steen Hessel har ikke reageret på Ekstra Bladets gentagne henvendelser.

1 af 2 Steen Hessel stopper sit millionsponsorat. Foto:Flemming Hansen Mediehuset Herning Folkeblad
2 af 2 Claus Steinlein er en del af magtkampen i FCM. (Foto: Claus Bonnerup)
kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i fodbold
Seneste i fodbold
Hent flere
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Claus Jessen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen