FCM jubler over 'klassespiller'

Superligaklubben FC Midtjylland henter den svenske midtbanespiller Petter Andersson på en fireårig kontrakt.

FC Midtjylland har fundet en erstatning for den danske landsholdsspiller Jakob Poulsen. Valget er faldet på den svenske midtbanespiller Petter Andersson, som får fire år hos midtjyderne.

- Jeg er rigtig glad for, at vi kan hente en klassespiller som Petter inden for vores økonomiske rammer.

- Han passer perfekt ind i vores forretningskoncept om, at vi skal have fem-seks støttespillere til vores unge spillere, siger ordførende direktør i FC Midtjylland, Claus Steinlein til klubbens hjemmeside.

Rygrad af rutinerede spillere
Petter Andersson er noteret for to landskampe for Sverige samt en række ungdomslandskampe, og han er hentet i den hollandske klub Groningen.

- Det er vigtigt, at vi har en rygrad af rutinerede spillere, og en de unge spillere kan læne sig op ad. Derfor har vi købt Petter, som skal være et forbillede for de unge både på og uden for banen, ligesom Jakob har været, siger Steinlein.

Se også: FCM snyder mestrene og Brøndby Se også: FCM snyder mestrene og Brøndby

FCM fortæller, at klubben allerede i 2008, da Petter Andersson skiftede fra svenske Hammarby til Groningen, var interesseret i den svenske midtbanespiller.

Men først nu er 27-årige Andersson på plads i FCM, hvor han ser frem til nye udfordringer.

Vil ud i Europa igen
- FC Midtjylland lyder som en god klub at komme til. Jeg har været i Holland i de seneste fire år og har haft lidt problemer med skader, men jeg kom tilbage og spillede meget i sidste sæson.

- Mit mål er at udvikle mig som spiller og blive endnu bedre og komme ud i Europa igen. Jeg har prøvet at blive nummer to flere gange, så jeg håber at være med til at vinde noget i FC Midtjylland.

- Jeg kan bidrage med en hel del erfaring. Men jeg håber også, at jeg kan bidrage med en del mål og assists, siger svenskeren.

Andersson spillede i sidste sæson 33 kampe og scorede fire mål for Groningen.

kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i fodbold
Seneste i fodbold
Hent flere
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Claus Jessen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen