Kæmpekrise: Rødt chok for OB

EM-varme Jakob Poulsen førte an, da en flok viljeløse og tankeløse fynboer blev sat på plads

Tore Reginiussen, Eric Djemba-Djemba, Hans Henrik Andreasen og Daniel Høegh skumler over Midtjyllands føringsmål. (Foto: Claus Bonnerup)
Tore Reginiussen, Eric Djemba-Djemba, Hans Henrik Andreasen og Daniel Høegh skumler over Midtjyllands føringsmål. (Foto: Claus Bonnerup)

HERNING (ekstrabladet.dk): OB fik hamret endnu et par søm i den kiste, der står nedrykning på. FC Midtjyllands letbenede kavaleri var skarpretterne på MCH Arena i en kamp, hvor de fynske gæster sejlede rundt som et skib uden både kaptajn, styrmand og en besætning, der først og fremmest udstrålede mangel på vilje og tro på tingene.

Derfor blev det en forholdsvis let sag for hjemmeholdet at køre 2-0-sejren i hus, og dermed cementere positionen som medaljeaspirant.

Det var ikke kun en god dag for midtjyderne – men også for landstræner Morten Olsen.

Et af hans hotte EM-navne Jakob Poulsen var nemlig en af de absolutte hovedmænd bag sejren.

Tankeløst OB-spil
Poulsen scorede det første mål og lagde mesterligt op til det andet, ligesom han var med til at sætte fynboernes centrale midtbane med Kalilou Traore og Eric Djemba-Djemba helt ud af spillet.

Og bortset fra enkelte enkeltmands-præstationer kom der derfor aldrig noget organiseret OB-spil i gang.

For den midlertidige træner Poul Hansen må det være alarmerende at se, hvor lidt engagement der var over tingene, og hvor meget tankeløshed der blev serveret.

Det sidste blev første gang sat i relief ved hjemmeholdets første scoring. Her satsede Esben Ruud fuldstændig vildt på at få stoppet Izunna Ukechukwu, da denne – på egen banehalvdel – var ved at sætte et kontraangreb i gang.

Rødt til Traoré
Nordmanden kom flere år for sent med sin tackling og slagtede FCMeren samtidig med, at han solgte alt bag ved sig. Derfor kunne Jude Nworuh sekunderne efter spille Jakob Poulsen fri til scoring.

En fortjent straf for en ufattelig dumhed, som dommer Michael Svendsen desværre ikke gjorde fuldkommen, fordi han lod Ruud slippe med det gule kort.

Det gjorde Svendsen til gengæld ikke, da iltre Kalilou Traore lod temperamentet flamme i slutfasen efter en batalje med Baba Collins, og det udløste direkte rødt kort.

Se også:

Se også: Vred Poul Hansen: Udvisning er helt på månen
Se også: Dommer Svendsen: Ingen tvivl om rødt kort

Foreløbig må det med flammeskrift konstateres, at Poul Hansen ikke har kunnet vende bøtten i Ådalen, og hvis man dømmer ud fra indsatsen, kommer det heller ikke til at ske.

Faktisk minder OB mere og mere om det AGF-hold, som i 2010 'ikke kunne rykke ned', men som alligevel spillede i den næstbedste række den efterfølgende sæson.

Alle kampfakta her: FCM-OB 2-0

1 af 2 Danny Olsen klaskede 2-0 ind under overliggeren. (Foto: Claus Bonnerup)
2 af 2 Tore Reginiussen, Eric Djemba-Djemba, Hans Henrik Andreasen og Daniel Høegh skumler over Midtjyllands føringsmål. (Foto: Claus Bonnerup)
0 kommentarer
Vis kommentarer
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere