FCM-kaptajn: Katastrofalt forsvarsspil

Meldingen var kontant og befriende ærlig fra flere af FC Midtjyllands spillere

Kristian Bak er ikke bange for at kalde indsatsen mod Silkeborg for katastrofal. (Foto: Andreas Szlavik)
Kristian Bak er ikke bange for at kalde indsatsen mod Silkeborg for katastrofal. (Foto: Andreas Szlavik)

- Indstillingen i 1. halvleg af dagens kamp var bare ikke god nok …

Og samtidig var anfører Kristian Bak heller ikke bleg for at betegne både sin egen og sine forsvarskollegers indsats som værende katastrofal.

- Når vi taler om 1. halvleg vil jeg også sige, at indstillingen var ekstraordinær dårlig. Og når vi skal analysere dette, handler det ikke kun om forsvaret, men om hele holdets indsats. Der er meget, der skal rettes op på inden næste kamp, erkendte kaptajnen efter det ydmygende 1-4-nederlag til rivalerne.

Nu er der to ugers landskamppause – og man kunne tro, at det vil bekomme FCMerne vel efter nogle skuffende kampe på det seneste. Sådan har Bak det dog ikke.

- Jeg ville gerne have været ude at vaske den plet af allerede i morgen, fastslog han.

Træner Glen Riddersholm var i sagens natur heller ikke tilfreds med indsatsen, men ville tale om dårlig indstilling – ej heller om fejl i det taktiske oplæg.

- Vi har før spillet på samme måde med at stå lidt lavere end vi normalt gør – og vundet. I dag lykkedes det altså ikke, fordi vi ikke var aggressive nok, sagde han, der i pausen pillede landsholdsspiller Jakob Poulsen ud.

Og det skyldtes ikke en skade.

- Der skulle ske noget og Jakob har spillet mange kampe i dette efterår, men denne udskiftning gør ham ikke mindre betydningsfuld for os frem over, sagde den slagne FCM-træner.