Han pumper 100 millioner i FC Midtjylland

Det er formentlig en indisk rigmand, der i dag afsløres som manden, som pumper op mod 100 millioner kroner ind i FC Midtjylland

Det er fra området omkring ferie-paradiset Goa, at FC Midtjyllands hemmelige investor stammer. Forud for et pressemøde i klubben i dag har klubbens spillere fået at vide, at den mand, der er parat til at skyde 75-100 mio. kr. i FCM stammer fra Indien.

Ekstra Bladets kilder omkring klubben sandsynliggør, at der er tale om inderen Shrinivas V. Dempo, der i forvejen er bestyrelsesformand i Dempo Sports Club, der er forsvarende mesterhold i Indiens bedste liga, I-League.

Køber viden
Indien er trods mere end en milliard indbyggere en miniput på fodboldfronten. Derfor er der plads til forbedring.

Det er det perspektiv, der har fået hovedrige Shrinivas V. Dempo til at beslutte sig for at investere i FC Midtjylland. Han er tredje generation i den familiedrevne koncern Dempo Group, der blev grundlagt på minedrift –   fortrinsvis jern. Gennem de seneste 11 år har han ekspanderet koncernen kraftigt, og i dag nærmer omsætningen sig en milliard kr. årligt.

Blandt gruppens firmaer befinder sig altså Dempo Sports Club. Og det er FCM’s store fokus på talentudvikling, som Shrinivas V. Dempo har set sig lun på.

Der er enighed om, at han køber sig ind i FC Midtjylland, men tidspunktet, hvor Dempo formelt indtræder i ejerkredsen, kompliceres af indiske regler, og det svæver derfor endnu i det uvisse.

Intet tyder på, at Shrinivas V. Dempo med sin investering får andel i transfers fra FC Midtjylland. Han køber sig udelukkende til den knowhow inden for talentudvikling, som FC Midtjylland har opbygget.

Adm. direktør Søren Bach ønsker ikke at kommentere sagen forud for dagens pressemøde klokken 16.30