FC Midtjylland og Lyngby holdt målfest

10 FCM-spillere var nede 1-3 men fik hevet 4-4 hjem mod Lyngby i sæsonens hidtil mest underholdende superligakamp

Peter Madsen spillede en god kamp og scorede to mål for Lyngby i de første vanvittige 45 minutter. (Foto: Claus Bonnerup)
Peter Madsen spillede en god kamp og scorede to mål for Lyngby i de første vanvittige 45 minutter. (Foto: Claus Bonnerup)

Sæsonens mest vanvittige superligakamp blev mandag aften spillet på MCH Arena i Herning.

Det skulle være sikkert og vist efter 4-4-dramaet mellem FC Midtjylland og Lyngby Boldklub.

Et sandt fyrværkeri af mål, dramatiske hændelser og imponerende arbejdsindsats af især hjemmeholdet.

Og det blev efter sidste fløjt fejret som mere end en halv sejr for FC Midtjylland, fordi man tidligt i kampen blev reduceret til 10 mand og meget kort tid efter var nede 1-3.

Men forbilledlig arbejdsindsats, ja, nærmest overmenneskelige præstationer af flere af spillerne, gjorde, at de aldrig var tabt i kampen, der bød på en tangering af flest mål i en enkelt halvleg i Superligaens historie.

Syv mål i 1. halvleg
Således blev syv af de otte mål scoret før pausen. To af Kim Aabech, to af Peter Madsen og to af Mikkel Thygesen, mens svenske Ken Fagerberg stod for svenske spilleres mål nummer 700 i Superligaen.

Der skulle dog gå 18 minutter, før publikum fik mål. Og der blev jublet på stadion, for det var hjemmeholdet, der bragte sig foran.

Mikkel Thygesen helflugtede et Kristian Bak-indlæg i nettet forbi Rune Pedersen.

Så gik der fire minutter, så blev Jesper Juelsgård smidt ud af dommer Michael Tykgaard for at have haft hånd på bolden inde på målstregen. De langsomme gengivelser viste dog, at det nærmere var skulderbladet, forsvarsspilleren gjorde brug af. Og det frembragte da også voldsomme, jyske protester, men vanen tro hjalp det ikke en hujende fis.

Kim Aabech gik til bolden og scorede sikkert til 1-1 på straffespark.

Fire minutter senere smed Bajram Fetai en lækker bold ind til en helt fri Peter Madsen i feltet. Den tidligere Brøndby-profil viste med det samme, hvorfor han på den københavnske vestegn i sin tid fik kælenavnet 'Magic'. Han fik højrebenet op i vandret tilstand og helflugtede elegant føringsmålet ind.

Og så var hjemmeholdet presset. Og det blev endnu værre. Bare to minutter senere steg Aabech til vejrs og headede et hjørnespark i mål til 3-1.

Det lignede afgørelsen på kampen, og hjemmeholdet virkede slået. Men pludselig - efter 38 minutter - fandt Jakob Poulsen Thygesen i feltet, og den skaldede profil viste klassen, da han holdt to modstandere på afstand, mens han dirigerede bolden i mål.

Anføreren sikrede uafgjort
Og så levede kampen igen. Og forestil dig, kære læser, hvordan tribunerne gyngede, da Ken Fagerberg kort før pausen pludselig udlignede på Izunna Uzochukwus glimrende stikning.

Bolden var dog kun lige givet op, da Peter Madsen scorede sit andet mål efter en ny god aflevering i dybden. Han afdriblede Jonas Lössl og smed iskoldt bolden i nettet.

Og så var der ro igen på MCH Arena.

2. halvleg var målmæssigt en fattig oplevelse. Til gengæld var der fight for alle pengene. Det var tydeligt, at de to trænerteams i omklædningsrummene havde fået stillet på forsvarskæderne, der var noget medtaget efter 45 minutter i karrussellen.

Hjemmeholdet virkede mest oplagt i forsøget på at hente point, mens Lyngby trods overtal havde et par gevaldige chancer, men slet ikke kunne følge arbejdsraseriet fra FCM.

Og udligningen kom 10 minutter før tid, da Lyngby-spillerne efter at Izunna var faldet i feltet havde fokus på dommer Tykgaard. Ville han fløjte for straffespark. Det gjorde han ikke, og i stedet smuttede bolden ud til Kristian Bak, der resolut hamrede den ind bag Rune Pedersen, der ikke fik dækket sin forreste stolpe.

Anders Christiansen havde en kæmpe mulighed kort før tid, der kunne have sikret Lyngby alle tre point, men det sluttede uden vinder.

FC Midtjylland-Lyngby 4-4
1-0 Mikkel Thygesen (17. minut)
1-1 Kim Aabech (22. minut/str.)
1-2 Peter Madsen (26. minut)
1-3 Kim Aabech (28. minut)
2-3 Mikkel Thygesen (38. minut)
3-3 Ken Fagerberg (43. minut)
3-4 Peter Madsen (44. minut)
4-4 Kristian Bak Nielsen (81. minut)
Udvisning: Jesper Juelsgaard, FC Midtjylland (21.)
Tilskuere: 6.460.