100 mål er 'snyd'

Frank Kristensen har kun scoret 98 mål, siger DBU's officielle statistikere

Farlige Frank er farlig. Men ifølge DBU's officielle statistikere kun med 98 mål. (Foto: Claus Bonnerup)
Farlige Frank er farlig. Men ifølge DBU's officielle statistikere kun med 98 mål. (Foto: Claus Bonnerup)

Det handler om en kamp den 23. marts 2003, hvor AB og FC Midtjylland mødtes på Gladsaxe Stadion, skriver danskfodbold.com, en hjemmeside for DBU's officielle statistikere. Oprindeligt endte kampen 1-2, og samtlige tre mål blev scoret af Frank Kristensen - herunder altså et selvmål.

Med et kvarter tilbage af kampen havde AB indskiftet Lennart Lynge Larsen, men da han ikke var spilleberettiget, så blev kampens resultat efterfølgende af DBU - i henhold til Propositionerne for Danmarksturneringen i fodbold - omstødt til 0-3.

- Hvor selve kampen står ved magt, f.eks. hvad angår spilleminutter og gule kort, så blev den sportslige udgang på kampen omgjort til en administrativ, skrivebords-afgørelse. Dette er hovedhjørnestenen i vor argumentation, skriver Søren Elbech fra danskfodbold.com.

- Da kampens sportslige resultat ikke længere tæller, så kan målene – som akkumulerer til den sportslige afgørelse – ikke længere gælde. Som konsekvens har vi slettet såvel Frank Kristensens to scoringer for FC Midtjylland som det selvmål, han scorede til fordel for AB.

- Nogle vil argumentere, eftersom FC Midtjylland vinder kampen med 3-0, at Frank Kristensens to mål da kan tælle som 'to ud af tre'. Men, hvad om FCM havde vundet den oprindelige kamp med 4-2 og Frank Kristensen havde scoret samtlige fire mål for midtjyderne? Resultatet ville fortsat blive omstødt til en 3-0 sejr, men ville så blot tre ud af fire mål tælle?

- Eller, hvad om de fire mål var fordelt med to til Frank Kristensen og to til med-angriber Bo Hansen? Hvilken angriber skulle da give afkald på et mål, slutter Søren Elbech.

Vis kommentarer
Mest læste i fodbold
Seneste i fodbold
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Har du en mening om Ekstra Bladet? Kom med i vores panel og del din mening med os
Nyhedsredaktør:Anders Zacho
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen