David N.: Areks forlag har et ansvar

David Nielsen, der selv oplevede at blive fyret efter at have udgivet en biografi, mener, at Arek Onyszko har været dårligt rådgivet omkring sin bog

David Nielsen har haft sine problemer med bogudgivelser og i dansk fodbold. Nu skyder han mod Onyszkos forlag
David Nielsen har haft sine problemer med bogudgivelser og i dansk fodbold. Nu skyder han mod Onyszkos forlag

Da David Nielsen for et år siden udgav sin egenbiografi "Sorte Svin", fik det konsekvenser for den udlejede OB-angriber.

Han blev sigtet for vold og senere byttet væk til norske Brann Bergen efter blandt andet at have beskrevet, hvordan han ville brække benet på sin holdkammerat Arek Onyszko efter et sammenstød under træningen.

Nu er det paradoksalt nok Onyszko, der er havnet i problemer. FC Midtjylland fyrede den polske målmand, fordi de holdninger, han giver udtryk for i bogen "Fucking polak", ikke harmonerer med klubbens.

David Nielsen mener, at Onyszko og folkene bag bogen burde have lært af det, som han selv var igennem for et år siden.

- Jeg ved ikke, hvad Areks bog handler om, men når man skriver sådan en bog, er det vigtigt, at man fortæller noget om sig selv i stedet for at mene en masse om nogle andre. Der er en meget fin linje imellem, hvad der er acceptabelt og hvad der ikke er, og jeg lå nok lige på grænsen, siger David Nielsen.

- Jeg ved ikke, hvem der har lavet bogen med Arek, men de har helt sikkert et stort ansvar for dette. Det virker som om, at de har prøvet at kopiere nogle af de ting, jeg har skrevet. De har set, at min bog har solgt godt, og så har de villet tjene nogle penge. Det er jo forfærdeligt, at det kommer til at koste Arek jobbet, og det bør forlaget tage ansvaret for, siger David Nielsen.

Han har selv fortsat karrieren i norsk fodbold og vurderer, at Onyszko nok også skal søge udenlands, hvis han stadig har lyst til at spille professionelt.

- Han spiller nok ikke fodbold i Danmark til næste forår, siger Nielsen.

Onyszko har i sin bog blandt andet udtrykt et had til bøsser.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere