Onyszko-udgiver: Fyringen er rystende

Manden bag forlaget, som står bag Arek Onyszko omdiskuterede bog, er chokeret over fyringen af den polske målmand

Johnny Staun forstår ikke fyringen af Arek Onyszko, og kalder situationen 'overdrevet og forvrænget'. (Foto: Henrik Schütt/Polfoto)
Johnny Staun forstår ikke fyringen af Arek Onyszko, og kalder situationen 'overdrevet og forvrænget'. (Foto: Henrik Schütt/Polfoto)

Johnny Staun, ejeren af forlaget Bogkompagniet, som står bag udgivelsen af Arek Onyszkos bog, 'Fucking Polak', er rystet over FC Midtjyllands fyring af den åbenmundede målmand.

- Jeg er forfærdeligt ked af, at Arek er blevet fyret fra sit job. Jeg synes, klubben forvrænger og overdriver situationen, og jeg har forfærdeligt ondt af ham. Jeg mangler simpelthen ord, siger Bogkompagniets indehaver, Johnny Staun, til ekstrabladet.dk

Klubben vasker hænder
- De trækker ni linjer ud af en bog på 280 sider, som de ikke engang selv har læst. Det er langt ude i hampen, siger Johnny Staun, der er sikker på, at fyringen i virkeligheden handler om Onyszkos voldelige fortid.

- Allle andre kunne have skrevet det samme, uden det ville få konsekvenser. Fyringen handler i virkeligheden om, at han har en dom fra tidligere. Ved at fyre ham, vasker klubben hænder, siger Johnny Staun, der føler et medansvar i forhold til fyringen af fodboldspilleren med de markante holdninger.

Masser af kontroversielle emner
- Vi udgav bogen, så jeg føler virkelig et medansvar, men jeg havde overhovedet ikke set fyringen komme. Vi kunne selvfølgelig have slettet de ni linjer om bøsse-hadet, men bogen er jo fyldt med kontroversielle udtalelser, siger Johnny Staun og fortsætter:

- Men den rummer også så meget varme, selvironi og selvbebrejdelse, at det er helt urimeligt at dømme ham ud fra ni linjer. Det er utrolig synd for ham, afslutter den rystede udgiver.

Arek Onyszko blev tidligere på året idømt 90 dages fængsel for vold mod sin daværende kone. 60 dage var betinget.

Han fik lov at afsone de 30 dage med en fodlænke. Den afsoning udløber på torsdag I denne uge.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere