'Fyr galningen Onyszko'

Kommentar: - Der er kun en løsning for FC Midtjylland: Fyr galningen, skriver Ekstra Bladets sportschef, Allan Olsen, efter selvbiografien 'Fucking polak', der udkommer i dag

Han bør udstyres med endnu en fyreseddel, mener Ekstra Bladets sportschef, Allan Olsen (Foto: Ernst van Norde)
Han bør udstyres med endnu en fyreseddel, mener Ekstra Bladets sportschef, Allan Olsen (Foto: Ernst van Norde)
JEG HADER POLSKE MÆND. De drikker, tæver deres koner og lyver stærkere, end en Polski Fiat kan køre ...

HEY, SÅDAN KAN man sgu da ikke skrive! Nej, men det er nogenlunde det retoriske spor, den tikkende bombe Arek Onyszko har sat ploven ned i.

Med bogen ’Fucking polak’ skyder FCM-keeperen med skarpt mod blandt andre slatne, danske mænd, kvindelige sportsjournalister og bøsser. Skrevet i påtaget dramatisk sprog, med banale refleksioner og med så mange bandeord, at selv en (polsk) håndværker formentlig står af.

Specielt udfaldet mod bøsser er dybt usympatisk – og i det hele taget afslører Onyszko i bogen et menneskesyn, der er både afstumpet, mandschauvinistisk og så langt ude, at kun nazi-Jonni og hans kumpaner i Greve kan finde udgydelserne interessante.

AREK ONYSZKO må have præcis de holdninger, han vil – og vi har ofte efterlyst fodboldspillere med pondus og markante meninger. Men når han lægger minoriteter for had, så stopper festen. Det burde FC Midtjylland også overveje!

For de første har de åbenbart ikke styr på, hvad deres medarbejdere udgiver af bøger. For det andet, så er klubbens signal til sponsorer, unge spillere, forældre, børn – og alle andre med tilknytning til FCM – helt ude i hampen.

FC MIDTJYLLAND OG sportsdirektør Jens Ørgaard gamblede med troværdigheden, da de ansatte Arek Onyszko efter polakkens voldsdom og exit fra OB. Allerede her balancerede FCM på en moralsk knivsæg. Nu er de på vej ud over kanten.

Bundlinjen er, at midtjyderne nu har en voldsmand, bøssehader og Hells Angels-fan på kassen. Hvordan skal man lige forklare det for klubbens unge poder, der ser op til heltene på klubbens bedste mandskab?

JA, JA, MEN I HAR jo også bragt Onyszkos rabiate holdninger i Ekstra Bladet. Ja, som journalistisk historie er det naturligvis interessant at vise, hvilke holdninger en af Superliga-profilerne ligger inde med.

Det ændrer ikke ved, at bogen får Arek Onyszko til at fremstå som en stenalderagtig stjernegalning på et dårligt Schwarzenegger-trip! En vaskeægte narrehat.

FC MIDTJYLLAND HAR fået (endnu) en rygende varm lort på direktions-skrivebordene. En sag, de ikke bare kan vifte væk som ’Areks egen sag’. Og en sag, som bør være uforeneligt med værdigrundlaget i klubben.

Derfor er der kun en løsning: Fyr galningen!
0 kommentarer
Vis kommentarer
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere