Krisen i FCM: 'Svært at nå de 25 mio'

Det bliver ikke alene gennem spillerpantsætning, at FCM kommer til at sikre deres økonomiske overlevelse

Mads Albæk er et af FCMs hotteste transfernavne, men han kommer næppe til at dække de 25 mio. kroner, som klubben mangler (Foto: Lars Poulsen)
Mads Albæk er et af FCMs hotteste transfernavne, men han kommer næppe til at dække de 25 mio. kroner, som klubben mangler (Foto: Lars Poulsen)

- Det er ikke meget de (FC Midtjylland red.) kan få ud af at pantsætte deres spillere, sådan lyder vurderingen fra kommentator og fodboldekspert ved TV2 Sport Jesper Thygesen.

FC Midtjylland har i den grad brug for at få penge i klubkassen, og der er en mulig model at pantsætte deres spillere.

Læs også:

Se også: Krise i FCM: Kassen næsten tom

Den pris kommer de næppe op på, hvis de kun sælger Albæk og Juelsgaard.

- Man får altid mindre, hvis man ikke selv bestemmer salgstidspunktet. Så jeg vil tro, at de kan få mellem 5-10 mio. for Albæk og det samme for Juelsgaard, siger Thygesen.

Thygesen nævner også en spiller som Jonas Lössl, hvis nuværende markedsværdi dog ikke er så høj.

Han vurderer, at den unge målmand højst ville kunne sælges for mellem 1-2 mio. kr., og så er FCM stadig langt fra de 25 mio. kr., der skal indkasseres.

Skræmmeeksempel
Det akutte behov for de 25 mio. kroner skyldes blandt andet, at voldsomme transferindtægter på 145 mio. kr. og to aktieudvidelser på samlet 140 mio. kr. er blevet brændt af i en forbrugsfest, der symboliseres ved hjemvendte Kristian Bak, der ifølge Ekstra Bladets oplysninger lige nu er Superligaens højest lønnede, når hans sign-on- fee på 12 mio. kr. indregnes.

FC Midtjylland har gennem de seneste fem år udviklet sig til et skræmmeeksempel på en fodboldklub uden styr på udgifterne. Klubben drømte stort om mesterskaber, men finanskrisen blotlagde i stedet en skrøbelig forretningsmodel.

kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i fodbold
Seneste i fodbold
Hent flere
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Steffan Kærulf Frandsen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen