Gå til artikel om 1 sek
Gå til artikel

Rigmand dropper FC Midtjylland

FC Midtjyllands store økonomiske problemer vokser. Lokal storaktionær dropper sit sponsorat

Glenn Riddersholm trøster Mads Albæk efter et nederlag. Også økonomisk har FC Midtjylland det svært. Nu stopper en af klubbens faste støtter. (Foto: René Schütze)
Glenn Riddersholm trøster Mads Albæk efter et nederlag. Også økonomisk har FC Midtjylland det svært. Nu stopper en af klubbens faste støtter. (Foto: René Schütze)

FC Midtjyllands økonomiske nedtur og balladen i kulissen ser ud til at fortsætte. I hvert fald må klubben fremover undvære et sponsorat i millionklassen fra Mercedes-forhandleren Ejner Hessel A/S.

Salgsdirektør i Ejner Hessel, storaktionær Steen Hessel, var med at stifte klubben i 1999, har siddet som bestyrelsesformand og har været sponsor siden klubbens start.

Men konflikter i kulissen får nu en af klubbens faste støtter til at sige stop. Hessel, der de seneste mange måneder har taget rollen som yderst kritisk storaktionær, ser ud til at være på vej ud af FCM - han er i hvert fald ikke villig til at bidrage til redningen af den kriseramte fusionsklub.

Se også: Bitter rigmands-strid kan smadre FCM

Formanden for FCM Holding, Johnny Rune, siger til Herning Folkeblad, at FCM har kendt til den store Mercedesforhandlers stop for sponsorkronerne i noget tid.

- Vi har i nogen tid været vidende om, at det mangeårige samarbejde var på vej til at ophøre. Derfor er vi også ved at forberede os på en tid efter det samarbejde, siger formand for FCM Holding, Johnny Rune.

FC Midtjylland har det seneste år mistet 15 procent i sponsorindtægter.

For nogle uger siden fremlagde FC Midtjylland et blodrødt regnskab, der afslørede et underskud på 36 millioner kroner.

Det betyder, at egenkapitalen var barberet ned til 25 mio. kr. ved regnskabsårets slutning - 1. juli. Samtidig var der blot 11 millioner kroner i kassen. På generalforsamlingen fremgik det, at FC Midtjylland er tvunget til at få øget kassekreditten for at have kontanter nok til at komme gennem vinteren, hvor indtægterne er sparsomme.

Se også: Ulvene taber 100.000 kr. i døgnet <b>Læs også: Ulvene taber 100.000 kr. i døgnet</b>

Den midtjyske fusionsklub lancerede på den seneste generalforsamling en redningsplan. Blandt andet skal en kapitaludvidelse skaffe klubben 20 millioner kroner.

På ggeneralforsamlingen fremgik det, at FC Midtjylland er tvunget til at få øget kassekreditten for at have kontanter nok til at komme gennem vinteren, hvor indtægterne er sparsomme.

- Derfor undrer det mig da, at de ikke får lavet den kapitaludvidelse noget før. For jeg tror da, at FC Midtjylland meget snart kommer til at mangle penge, sagde Steen Hessel dengang.

kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i fodbold
Seneste i fodbold
Hent flere
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Jakob Hansen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen