Ballade i kulissen i FC Midtjylland

Utilfredsheden omkring FC Midtjyllands bestyrelse ulmer, og der er indkaldt til ekstraordinærgeneralforsamling for at vælte den siddende bestyrelse

Mens spillerne kæmper deres kampe på banen, tyder meget på, at der også kæmpes en intern magtkamp udenfor banen (Foto: Rene Schütze)
Mens spillerne kæmper deres kampe på banen, tyder meget på, at der også kæmpes en intern magtkamp udenfor banen (Foto: Rene Schütze)

Voldsom utilfredshed med kursen i FC Midtjylland Holding A/S fremprovokerer nu et regulært bondeoprør på den jyske hede ledet af Mercedes-mastodonten Steen Hessel.

Steen Hessel, tidligere bestyrelsesformand i FC Midtjylland, er hovedarkiteken bag et opgør med rigmanden Bo Olesen, der har siddet for bordenden i selskabet siden efteråret 2007.

Steen Hessel har benyttet sin store aktiepost i FC Midtjylland til at indkalde til en ekstraordinær generalforsamling med den eneste hensigt at vælte den siddende bestyrelse og sætte en ny personkreds til at udstikke fremtidens kurs for FC Midtjylland.

Se også: Storklubber: Nej tak til større Superliga

Reaktionen kommer efter, at FC Midtjyllands primære aktiv, Superliga-holdet, under Bo Olesens regime har udviklet sig fra at være en fuldblods fodboldforretning til at rumme flere sportsgrene - mest prominent damehåndbold-holdet.

Strategien har gennem hele forløbet været, at de enkelte selskabs-dele skulle hvile i sig selv. Men virkeligheden har i stedet vist sig at være, at racerløb, håndbold og meget andet har suget kapital fra fodbolden.

Konsekvenserne er begyndt at vise sig. FC Midtjylland har været tvunget til at skrotte 'Vision 2012,' hvor klubben sigtede efter at blive dansk mester. Klubben, der under Erik Rasmussens ledelse hentede to sølvmedaljer og meldte sig ind i kampen om dansk fodbold største navne, er nu tvunget på tilbagetog.

Læs mere:

Se også: Jens Ørgaard stopper i FC Midtjylland

Senest har sportsdirektør Jens Ørgaard valgt at stoppe efter 13 år i klubben. Et stop der kommer på et tidspunkt, hvor fremtidsudsigterne peger mod neddroslede ambitioner og en position som talentudvikler. En kurs som også indebærer en ikke uvæsentlig risiko for, at Superliga-statusen kan komme under pres.

Ekstra Bladets oplysninger peger mod, at den ekstraordinære generalforsamling med valg af en ny bestyrelse vil søge at sende FC Midtjylland Holding A/S ind på en kurs, der har markant fokus på fodbold.

Bo Olesen påstår, at han er uvidende om sigtet med oprøret.

- Jeg kender ikke baggrunden, men generalforsamlingen vil give svar på det spørgsmål, siger Bo Olesen til Herning Folkeblad.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste Sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere