Nu ruller det for Kuhns midtjyder

FC Midtjylland er efter dagens 3-0-sejr over Esbjerg ubesejret i seks Superligakampe i træk

Der er igen grund til at juble i FC Midtjylland, der fik en skidt åbning på sæsonen, men nu har fået nedrykningen på afstand. (Foto: Anders Brohus)
Der er igen grund til at juble i FC Midtjylland, der fik en skidt åbning på sæsonen, men nu har fået nedrykningen på afstand. (Foto: Anders Brohus)

Det lange, seje træk er begyndt at give resultater i FC Midtjylland.

Fyringen af cheftræner Thomas Thomasberg og placeringen af Allan Kuhn i det varme sæde gav ikke øjeblikkeligt de ønskede resultater hos den daværende bundklub i Superligaen, men langsomt er midtjyderne ved at komme i gang.

Og efter dagens bundsolide 3-0-sejr hjemme over topholdet Esbjerg har FC Midtjylland nu spillet seks Superligakampe i træk uden nederlag og skabt en afstand på hele 13 point til nedrykningspladserne - mens afstanden til en medaljeplads nu blot er syv point før FCK's kamp mod Randers søndag.

Det var også Allan Kuhns første Superligakamp som FCM-træner, hvor hans mandskab forhindrede modstanderscoringer.

Lidt af en ønskemodstander
Samtidig har Esbjerg vist sig som lidt af en ønskemodstander i denne sæson. Det er blevet til fire point mod vestjyderne i de to hidtidige ligakampe, og i Ekstra Bladet Cup skød FCM sig i kvartfinalerne med den chokerende 5-0-sejr på udebane over Ove Pedersens tropper.

Kristjan Ipsa åbnede scoringen i dagens kamp med sit hovedstødsmål seks minutter før pausen, mens Jonas Borring midt i anden halvleg gjorde det til 2-0, da han på kanten af offside blev headet i position til en friløber, som han udnyttede med et fladt spark fra kanten af feltet.

Fortjent sejr
Samme Borring burde have gjort det til 3-0 kort efter, men hans afslutning fra spids vinkel mod tomt mål strøg forbi mål, og i slutfasen ramte Ken Ilsø stolpen, før der dybt inde i overtiden blev sat punktum for en meget fin FCM-kamp med Mikkel Thygesens fremragende frisparksmål.

Esbjerg havde masser af spil i dagens kamp, men formåede sjældent at skabe store chancer mod et solidt FCM-forsvar omkring bundsolide Martin Albrechtsen, og ikke mindst på den baggrund var hjemmesejren fortjent.

Vestjyderne mistede til gengæld et stort skridt i topkampen, hvor OB nu er sikker på også at føre efter denne runde uanset resultatet af topkampen mod Brøndby søndag.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere