Bøssecitat er nok ikke strafbart

Ikke at, hvad der er dumt er også strafbart. Pressejurist mener ikke, at Arek Onyszko kan straffes for sine udtalelser om bøsser, uanset at han er meldt til politiet

Ikke alt hvad der er dumt er også strafbart, fastslår mediejurist om Onyszkos udtalelser om bøsser (Foto: Ernst van Norde)
Ikke alt hvad der er dumt er også strafbart, fastslår mediejurist om Onyszkos udtalelser om bøsser (Foto: Ernst van Norde)

- Det er en tåbelig udtalelse, men jeg tror ikke, at den er strafbar, siger Oluf Jørgensen til Politiken. Han er pressejurist på Danmarks Medie- og Journalisthøjskole.

Det handler om Arek Onyszkos udtalelser om bøsser, som har fået den københavnske lokalpolitiet Lars Aslan Rasmussen (S) til at melde den arbejdsløse målmand til politiet.

Det sker med henvisning til straffelovens §266b, også kaldte 'racismeparagraffen, der også omfatter nedsættende udtalelser som ikke begrundes i hudfarve, men også religiøs eller seksuel orientering.

Oluf Jørgensen mener altså ikke at Arek Onyszko kan straffes efter denne paragraf.

- Jeg mener, at FC Midtjylland har ret til at fyre ham ud fra opfattelsen af, at fodboldspillere er rollemodeller, og at klubbens etiske normer gør, at de ikke vil slås i hartkorn med den slags synspunkter, siger Oluf Jørgensen til avisen.

Arek Onyszko afsoner i øjeblikket - med fodlænke - de 30 dages ubetinget fængsel han blev idømt, sammen med 60 dage betinget, for trusler og vold mod sin ekskone.

Normalt er det en betingelse, at man har fast arbejde for at Kriminalforsorgen tillader afsoning med fodlænke, hvilket Onyszko som bekendt ikke har. Men han afslutter afsoningen allerede på torsdag og normalt giver forsorgen en afsoner med fodlænke en uges tid til at finde et nyt job, inden de kræver at vedkommende skal afsone i et fængsel.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere