Platini kritiserer FC Midtjylland

Den franske UEFA-præsident skyder med skarpt mod FCM's brug af ungdomsspillere fra Nigeria

Michel Platini bryder sig ikke om FC Midtjyllands afrikanske talentjagt. (Foto: AP)
Michel Platini bryder sig ikke om FC Midtjyllands afrikanske talentjagt. (Foto: AP)

UEFA's præsident, franske Michel Platini, retter nu en skarp kritik mod FC Midtjyllands praksis med at hente unge fodboldtalenter i Nigeria.

Platini er i København i forbindelse med UEFA's kongres, men han har også fundet tid til at kritisere midtjydernes talentjagt i Afrika.

- Klubben giver sig selv mulighed for at tjene flere penge. Hvorfor ikke tilbyde det her bedre liv til unge spillere i Danmark? Hvorfor hente unge spillere fra Lagos? Jeg tror ikke, de gør det her af hensyn til de unge menneskers livsmuligheder. De kan bygge en skole i Lagos, hvis de bekymrer sig om unge mennesker dernede. Selvfølgelig vil en eller to få et bedre liv. Men mange vil også ende uden papirer, uden familie på gaderne rundt om i Europas hovedstæder, siger Michel Platini til Tipsbladet.

Det er især det faktum, at FC Midtjylland henter spillerne, mens de er mindreårige, som falder Michel Platini for brystet.

- Jeg har det fint med, at de kommer herop som 18-årige. Det har jeg ikke noget problem med. Men de skal ikke af sted, når de er 13 eller 14. Pengene går til deres forældre, og små drenge græder, når de i den alder bliver sendt hjemmefra. De kan skifte, når de er 18. Det er ikke fordi, jeg vil lave socialpolitik, men jeg skal varetage fodboldens interesser, og vi taler om børn her, forklarer Platini.0 kommentarer
Vis kommentarer
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere