FC Midtjylland truet af lukning

Superligaens førerhold FC Midtjylland er pisket til at skaffe 25 mio. kr. for at undgå en truende konkurs

FC Midtjylland var senest i ilden mandag aften, hvor det blev 2-2 mod FC Vestsjælland. Her vises Izunna Uzochukwu ud. (Foto: Ernst van Norde)
FC Midtjylland var senest i ilden mandag aften, hvor det blev 2-2 mod FC Vestsjælland. Her vises Izunna Uzochukwu ud. (Foto: Ernst van Norde)

Mens der er styr på spillet, er der fuldstændig kaos i økonomien.

Det er de triste realiteter for Superligaens aktuelle førerhold FC Midtjylland. For mens præstationerne på banen har været i top her i efterårets kampe, så risikerer den midtjyske klub reelt lukning, hvis man ikke får skrabet 25 mio. kr. sammen.

Den alvorlige situation i klubben fremgår med al tydelighed i klubbens seneste årsregnskab, hvor både Midtjyllands ledelse og revisorer advarer mod, at man reelt risikerer en konkurs, hvis der ikke snart kommer nogle kroner i klubkassen:

’Usikkerheden om, hvorvidt kapitalplanen gennemføres, medfører, at der er risiko for, at koncernens kapitalforhold bliver utilstrækkelig til opfyldelse af de økonomiske mindstekrav til fornyelse af klubbernes professionelle spillerlicenser. Såfremt kapitalplanen ikke gennemføres, kan der være tvivl om selskabets muligheder for at fortsætte driften’, skriver Ulvene i deres seneste årsregnskab.

Her snyder Dennis Sørensen FCM i overtidenMen det skal altså også lykkes, for ellers ser det sort ud for klubben, hvilket FCM’s revisorer fra PricewaterhouseCoopers også gør tydeligt opmærksom på i regnskabet.

’Uden at det har påvirket vores konklusion, gør vi opmærksom på oplysningerne i note 20, hvoraf fremgår, at ledelsen vurderer, at den igangsatte kapitalplan forventes gennemført, således at kapitalforholdene kan opfylde de økonomiske krav til fornyelse af professionelle spillerlicenser. Såfremt kapitalplanen ikke gennemføres, kan der være tvivl om selskabets muligheder for at fortsætte driften’, skriver revisorerne.mjo@eb.dk

Seneste nyt

Benny bekræfter vores bange anelser om regeringen

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.