FCM-træner: Vi kommer til Viborg for at vinde

FC Midtjyllands cheftræner Glen Riddersholm forventer et tæt lokalderby mod oprykkerne Viborg fredag aften

Glen Riddersholm. (Foto: Ernst van Norde)
Glen Riddersholm. (Foto: Ernst van Norde)

Hvis man påstår, at fredagens opgør mellem oprykkerne Viborg og førerholdet FC Midtjylland bare er en superligakamp som alle andre, så tager man fejl.

Kampene mod Viborg er meget mere end bare en fodboldkamp, mener cheftræner i FCM, Glen Riddersholm.

Det første midtjyske derby endte 0-0 i Herning, og Riddersholm forventer endnu en jævnbyrdig kamp mellem de to lokalrivaler fredag aften.

- Vi glæder os til sæsonens andet derby. Det var en fantastisk ramme og kulisse, som begge klubbers fans leverede på MCH Arena, og der er også lagt i kakkelovnen på Viborg Stadion, så vi glæder os til at spille i en fantastisk kulisse.

- Vi kommer til Viborg for at vinde, men vi ved, det bliver en tæt dyst mellem to gode hold. Viborg har et stærkt og slagkraftigt mandskab. De har et koncept, som har vist sig at være bæredygtigt, og som er svært at spille imod.

- Derfor skal vi væbne os med tålmodighed, og så skal vi finde kvalitet i spillet med bolden, siger Riddersholm til klubbens hjemmeside.

Det var et skuffende resultat for FCM, da Viborg senest var modstanderen i 0-0-kampen 21. september. Det skal ikke ende med samme resultat igen, mener Glen Riddersholm.

- Viborg vil forsøge at true vores bagrum og spille meget direkte fodbold. Derfor er det vigtigt, at vi får kontrol over vores bagrum.

- Som altid går vi på banen for at vinde, og vi skal bruge vores aggressive presspil, vores dybe løbe, vores dynamik og vores gode individuelle kvaliteter på den sidste tredjedel af banen til at sætte Viborg under pres.

- Vi kommer til Viborg for at dominere og forsøge at sætte os på spillet, forklarer FCM-træneren.

På hjemmebane har Viborg hentet hele 11 point og blot tabt én ligakamp, så opgaven bliver ikke nem.

- Viborg har det med at fralægge sig ansvaret og underspille sin rolle, men faktum er, at de ligger nummer fem i Superligaen med en plus-målscore, og samtidig har de på hjemmebane vundet tre, spillet to uafgjort og kun tabt en.

- Det gør, at de ikke altid er underdogs, påpeger Riddersholm.

FCM må se bort fra Erik Sviatchenko, der afsoner karantæne, mens Eyjolfur Hedinsson, Johannes Madsen og Tim Janssen er ude med skader.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste Sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere