TV: Ørnskov tænder gulddrøm for Brøndby

Indskiftede Martin Ørnskov blev matchvinder i en tæt kamp på Heden

Brøndby fik revanche ovenpå deres 5-2-nederlag til FCM tidligere på sæsonen (Foto: Lars Poulsen)
Brøndby fik revanche ovenpå deres 5-2-nederlag til FCM tidligere på sæsonen (Foto: Lars Poulsen)

HERNING (Ekstra Bladet): To mestertræk fra Thomas Frank på trænerbænken sender Brøndby helt ind guldkampen, da Martin Ørnskov sikrede Vestegnen en fortjent 1-0 sejr over topholdet FC Midtjylland.

For det var indskiftningerne af Thomas Kahlenberg og Martin Ørnskov midt i anden halvleg, der tippede det tætte topbrag til fordel for Brøndby.

Målet blev scoret på oplæg fra Riza Durmisi, der så sit indlæg chippet videre af Quincy Antipas, inden Ørnskov kunne helflugte sejrstræfferen i kassen efter 83 minutter.

Se Ørnskovs kasse herunder:

TV: Ørnskov scorer - kan Brøndby drømme om guld?

Brøndby kom blæsende
Brøndby startede kampen med at lægge FC Midtjylland under stort pres. Ulvene var voldsomt hæmmet af skader og karantæner til kampen, hvor tre af de normale startere i bagkæden var væk – centerforsvarerne Erik Sviatchenko og Patrick Banggaard samt landsholdsbacken Jesper Juelsgård.

Brøndby måtte op til kampen opgive at få Michael Almebäck klar, lige som Christian Nørgaard og Kenneth Zohore var ude med skade og karantæne. Men trods de frafald forsøgte gæsterne fra første minut at tage initiativet og udnytte de markante udskiftninger hos topholdet.

Det betød, at Brøndby kom blæsende fra første fløjt. En tydeligvis veloplagt Mikkel Thygesen drev på sin gamle hjemmebane Brøndby frem, og det blev til flere tilløb til chancer. Den største faldt til backen Riza Durmisi, der dog slet ikke fik ordentlig ram på et åbent skud omkring straffesparksfeltet efter seks minutter.

FCM skarpe på dødbolde
Det så virkelig ud til, at Brøndby ville tage chancen for at byde topholdet op til dans og spille sig helt ind i topkampen . Men efter den stærke indledning, så viste FC Midtjylland, at de er landets skarpeste på dødbolde, da bare 19-årige Sonni Nattestad kom højest til et hjørnespark og var lige ved at passere Lukas Hradecky i Brøndby-målet.

Den forskrækkelse svingede helt umærkeligt kampen over til fordel for hjemmeholdet. For anden gang på halvanden måned var Morten Duncan Rasmussen i løbet af en landskamppause mirakuløst kommet sig efter en skade. I går var han ikke en gang i FCM-truppen. Her til aften startede han og spillede 90 minutter. Og han havde stor succes med at få fastholdt ulvenes angreb, og topholdet måtte i et par omgange se dommer Jakob Kehlet afvise et par halvhjertede appeller for straffespark.

Og så burde FC Midtjylland være gået til pause med en føring, da et hjørnespark fra Danny Olsen dumpede ned foran Kolja Afriyie bare tre meter fra stregen. Men FCM-stopperen nåede lige nøjagtig ikke frem til bolden.

Se Kolja Afriyies store mulighed herunder:

TV: Her skal Afriyie score mod Brøndby

Kampen svingede
FC Midtjylland startede anden halvleg med at lægge tryk på Brøndby. Men momentum i kampen svingede igen, da Quincy Antipas efter en time knaldede et drøn mod overliggeren.

Værterne famlede efter at genvinde kontrollen, men forgæves, og det stod efterhånden klart, at skulle det intense opgør finde en vinder, så skulle det være Brøndby.

Og det sørgede Martin Ørnskov så for...