FCM-træner undrer sig: Hvor er pengene?

- Vi snakker om at sælge spillere, men vi snakker ikke om at hente spillere, siger Glen Riddersholm

Riddersholm ærgrer sig over klubbens dårlige økonomi (Foto: Lars Poulsen)
Riddersholm ærgrer sig over klubbens dårlige økonomi (Foto: Lars Poulsen)

HERNING (Ekstra Bladet): Uden penge, ingen guld... De siger det ikke så direkte i FC Midtjylland.

Men ulvene kan allerede mandag aften blive indhentet af AaB - og nok så vigtigt, så er de pengestærke FC København og Brøndby nu inden for rækkevidde af det FC Midtjylland-mandskab, der formeligt har ejet 2013.

- Lad nu være med at spørge, om jeg føler mig presset af, at FC København vandt. Nej, det gør jeg ikke. Og jeg er heller ikke presset af, at Brøndby vandt den her kamp, sagde FCM-træner Glen Riddersholm med en bemærkelsesværdig ro efter slutfløjtet mod Brøndby.

Se også: Rystet FCM-anfører: Åh nej, Thyge

FC Midtjylland topper fortsat Superligaen og er naturligvis et bud på et kommende mesterhold. Men de udsigter lader de sig ikke forblænde af i FC Midtjylland.

For klubben er så presset rent økonomisk, at et mesterskab vil være en tilfældighed - ikke noget der er planlagt.

- Vi ligger deroppe, men Brøndby må være et bedre bud på guld med den massive investering og de markante spillere, der er trukket ind. Der kan man ikke undsige sig, at man skal præstere fra dag et, sagde Glen Riddersholm i weekenden til Ekstra Bladet.

Se også: Duncan: Chancer til at få point

Og han understreger, at FC Midtjylland i markant grad har brug for penge fra eksterne investorer, før det overhovedet giver mening at snakke mesterskab.

- I hele FC Midtjyllands historie har vi aldrig ligget nummer et 15 runder i streg. Det er helt unikt. Men jeg har også været i den her klub i andre tider, hvor der er blevet sparket trænerdøre ind fra investorer, der ville lægge enorme summer for at hente spillere, så vi kunne udnytte momentum, fortæller han og undrer sig:

- Der er i denne sæson ikke en eneste, der har sparket min dør ind. Vi snakker om at sælge spillere, Danny Olsen er én af dem, der forlader os. Og vi snakker ikke en gang om at hente spillere. Så i den relation giver det et meget nuanceret billede af, hvorfor vi ikke skal tage et ansvar i forhold til at snakke guld. Det er trange tider.

Se også: TV: Ørnskov tænder gulddrøm for Brøndby

- Jeg vil gerne tage favoritkasketten på og melde hårdt ud, men så skal der ske nogle ting omkring vores trup, før jeg melder noget ud. Jeg er som udgangspunkt gerne optimist, men jeg er også nødt til at være realist, fastslår Glen Riddersholm.

FC Midtjylland fremlagde tidligere på måneden et årsregnskab, der viser, at klubbens egenkapital efter alt at dømme er væk om et år. Det betyder, at hver eneste krone bliver vendt. Fortidens heftige overforbrug vender ikke tilbage.

- Et kodeord i klubben gennem 2013 har været troværdighed. Og jeg håber, vi gennem året har genvundet så meget troværdighed, at folk igen finder os interessante. For sker der ikke investeringer, så bliver det svært at være en spiller i dansk topfodbold, siger Glen Riddersholm.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste Sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere