Derfor vinder FCM IKKE guld

FC Midtjylland kan allerede mandag aften blive indhentet i toppen af Superligaen, og der er flere grunde til, at 'klubben fra heden' ikke bliver danske mestre

FC Midtjyllands Jeppe Curth kan sammen med resten af holdet godt kigge langt efter guldet (Foto: Ernst van Norde)
FC Midtjyllands Jeppe Curth kan sammen med resten af holdet godt kigge langt efter guldet (Foto: Ernst van Norde)

FC Midtjylland var nærmest allerede kåret som danske mestre, inden august var blevet til september. De høstede den ene sejr efter den anden, mens guld-favoritterne fra hovedstaden fjollede rundt i bunden.

Men nu er FC Midtjylland tæt på at være hentet i toppen, og der er flere grunde til, Glenn Riddersholms tropper ikke står som mestre, når vi når slutningen af Superligaen til foråret.

For med nederlaget søndag aften til Brøndby er 'ulvene' nu blot tre point foran AaB, der spiller mandag aften og dermed kan komme á point på 1. pladsen. Ikke nok med det, så har FCK fundet formen og er blot seks point efter på 3. pladsen.

Se også: TV: Ørnskov tænder gulddrøm for BrøndbySe også: Ørnskov: Sindssygt vigtigt

Derudover ligner Brøndby også et hold, der mener det alvorligt denne sæson. Med ni kampe uden nederlag og fem kampe i træk uden at lukke et mål ind viser de blå-gule helt nye styrker, hvilket bestemt også giver gulddrømme på Vestegnen.

FC Midtjylland er - efter den flotte sæsonstart, hvor man vandt sæsonens fem første kampe og først tabte i 13. spillerunde - rendt ind i en stime på otte kampe, hvor det blot et blevet til to sejre foruden de fire uafgjort og to nederlag.

- Lad nu være med at spørge, om jeg føler mig presset af, at FC København vandt. Nej, det gør jeg ikke. Og jeg er heller ikke presset af, at Brøndby vandt den her kamp, sagde FCM-træner Glen Riddersholm med en bemærkelsesværdig ro efter slutfløjtet mod Brøndby.

Se også: TV: Her går det galt for Mikkel ThygesenSe også: FCM-træner undrer sig: Hvor er pengene?

- Vi ligger deroppe, men Brøndby må være et bedre bud på guld med den massive investering og de markante spillere, der er trukket ind. Der kan man ikke undsige sig, at man skal præstere fra dag et, sagde Glen Riddersholm i weekenden til Ekstra Bladet i denne artikel.

Tre grunde til, at FCM ikke vinder guld
Herunder giver Ekstra Bladet yderligere tre bud på, hvorfor guldet ikke ender på 'heden':

- Klubben har ikke mulighed for at bruge vinterpausen på at forstærkes. Kassen er tom, og det har lange udsigter med kapitaltilførsel.

- Danny Olsen er med sikkerhed væk. Jeppe Curths lejeaftale udløber til nytår. Eneste nye ansigt bliver formentlig Ajilore Oluwafemi. Men det er et dræn af rutine.

- Sonni Nattestad kom ind og gjorde det fremragende, Frederik Møller var stærk i venstre side. Men det understreger, at FC Midtjylland ganske enkelt er et udviklingshold. Og som sådan mangler bredden til at holde fast, når det virkelig spidser til.

Se højdepunkter fra FC Midtjylland - Brøndby herunder:
TV: FCM-Brøndby 0-1: Se højdepunkterne

0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste Sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere