Million-rokade: FCM-stjerne skal erstatte FCK-profil

Rokade: Der kan blive plads til FCM-profilen, Erik Sviatchenko, hvis FCK som ventet sælger Ragnar Sigurdsson i denne måned

Erik Sviatchenko (tv.) kan være på vej til FCK, hvis de som ventet sælger Ragnar Sigurdsson (th.)
Erik Sviatchenko (tv.) kan være på vej til FCK, hvis de som ventet sælger Ragnar Sigurdsson (th.)

De danske mestre fra FC København er klar til at spille med musklerne i vinterens transfervindue. Der skal skrues på håndtaget og investeres i spillertruppen, lød meldingen før jul.

Den bedste måde at komme nærmere mesterskabet på er at svække de nærmeste konkurrenter.

Den tankegang kan man ikke udelukke har hersket i FCK hen over nytåret.

For efter hvad Ekstra Bladet erfarer, står FC Midtjyllands dynamiske forsvarsspiller, 22-årige Erik Sviatchenko, meget højt på ønskelisten hos de danske mestre.

Planen hos de danske mestre skulle se nogenlunde sådan ud, hvis tingene kan gå op i en højere enhed: Erik Sviatchenko skal afløse Ragnar Sigurdsson.

Erik Sviatchenko: Åben for det meste

FCM bestemmer prisen

Den islandske landsholdsspiller Ragnar Sigurdsson kan nemlig være på vej til russisk fodbold for et betydeligt millionbeløb. Kilder taler til Ekstra Bladet om en handel til en værdi af mere end 20 mio. kr. for islændingen. Han er 27 år og har spillet to et halvt år i København. Det er nu, han skal videre, hvis der skal tjenes store penge.

FCK’s største udfordring er imidlertid Sviatchenkos kontrakt med FC Midtjylland. For midterjyderne har fat i den lange ende, fordi aftalen først står til udløb med udgangen af næste år.

En realistisk pris i det nuværende marked for Sviatchenko befinder sig i omegnen af 15-17 mio. kr., men det er sikkert, at FCM-direktør Claus Steinlein vil skrue alt, hvad han kan på knapperne, for at vride det maksimale ud af handlen, hvis der skal sælges til den værste guldkonkurrent.

Ekstra Bladet har været i kontakt med Erik Sviatchenkos agent, Allan Bak Jensen.

– Der er interesse for Erik flere steder fra, men han er på kontrakt i FC Midtjylland, fastslår han.

Svensker som alternativ

Det kan godt være, at FCK må droppe planerne om at købe Sviatchenko, fordi midtjyderne skruer prisen til det urimelige. Men så har mestrene et alternativ i baghånden.

22-årige Pontus Jansson fra Malmö har et stykke tid været på blokken hos FCK.

Den 194 cm høje og fysisk stærke stopper har kontrakt med Malmö FF frem til udgangen af 2014. Det er reelt nu, svenskerne skal sælge, hvis der skal fornuftige millioner i kassen for forsvarsspilleren.

FMA: FCM dominerer efterårets hold