Ekspert: FCK tromler forbi FCM i foråret

FC Midtjylland kommer blæsende fra start i foråret, men holdet bliver indhentet af FC København, spår Jesper Thygesen

(Foto: Tariq Mikkel Khan)
(Foto: Tariq Mikkel Khan)

Superligaens førerhold FC Midtjylland skal kigge sig over skulderen i foråret, for FC København vil komme tromlende og formentlig indhente midtjyderne, som lige nu er seks point foran FCK.

Det vurderer Viasats fodboldkommentator Jesper Thygesen, som peger på en langt bredere trup i FCK end i FCM.

- Der er flere ubekendte faktorer i FCM. Det er meget sårbart hos FCM i forhold til FC København, som sandsynligvis går ud og henter en topangriber mere.

Afsløring: Her er FCK's nye midtbanedynamo

- På den måde er der meget mere kamp om pladserne i FCK, og de har et skyggehold, som også kan præstere i Superligaen, så de vil sandsynligvis bare tromle videre, siger Jesper Thygesen.

Han peger på, at FCM har mistet nøglespilleren Danny Olsen, og at klubben heller ikke fik forlænget aftalen med lejesvenden Jeppe Curth, som er tilbage i AaB.

- Danny Olsen er væk, og de mistede Mads Albæk i sommerens transfervindue. Jesper Juelsgaard er i det fjerde transfervindue i træk rygtet på vej væk.

Jakob Poulsen: Flere interessante i Danmark

- Nu kan de så være heldige at holde på Petter Andersson, fordi han har været skadet. Han kan måske være manden, som kan løfte det for FCM i foråret.

- Og vi ved ikke helt, hvor slidt Duncan er. Får han en ordentlig vinteropstart, som han fik sidste år, så er han en joker. Med Duncan i form spiller FCM sig klart ind på scenen, lyder det fra Jesper Thygesen.

Han regner da også med at se et sultent FCM-hold fra forårets begyndelse, men det vil ikke være nok til at slå FCK i kampen om DM-guldet.

Skade svækker FC Midtjylland til guldkampen

- FCM havde en noget sløj oktober, men fik vendt det igen i starten af november. FCM vandt også tre ud af de sidste fire kampe i efteråret.

- Og FCM har det med at komme susende fra start, når holdet har haft en pause, ligesom holdet gjorde i efteråret. Men så plejer det at ebbe lidt ud for dem.

- Men jeg synes, de holdt godt sammen på det - også resultatmæssigt til sidst, hvor de fik rettet op på resultaterne.

- Så jeg tror godt, at vi kan forvente, at FCM kommer blæsende igen i foråret, men jeg tror ikke, at det holder hele vejen hjem, siger Jesper Thygesen.