Trods skade: Sviatchenko tror på sommerskifte

Erik Sviatchenko er ikke bange for, at hans ankeloperation kommer til at gå ud over drømmen om et skifte til en udenlandsk klub

Erik Sviatchenko (Foto: Claus Bonnerup)
Erik Sviatchenko (Foto: Claus Bonnerup)

Erik Sviatchenko kommer ikke i kamp for FC Midtjylland mere i denne sæson. Mandag meldte klubben og spilleren ud, at Erik Sviatchenko skal igennem en ankeloperation, hvorefter der venter en pause, som holder ham ude resten af sæsonen.

FC Midtjylland-profilen ærgrer sig over, at han går glip af forårets vigtige kampe.

- Jeg har været afklaret med det i et stykke tid, men det har hele tiden været et spørgsmål om, hvornår jeg skulle opereres. Jeg har forsøgt at træne med og se, om jeg kunne spille videre, men det gik ikke i den rigtige retning, og jeg ville måske kun kunne spille på 50 procents kraft. Det ville også medføre en risiko for at forværre det, og det ville jeg heller ikke.

Se også: FCM-profil færdig for sæsonen

- Jeg er ærgerlig over, at jeg ikke kan være med til at gøre det færdigt, som jeg føler, at jeg har været med til at bygge op, så det er ærgerligt og bittert. Men jeg er også mentalt parat til det korte skadesforløb, der venter, og så ser jeg frem til at være klar til næste sæson, siger Erik Sviatchenko til tipsbladet.dk.

Erik Sviatchenko har i de seneste transfervinduer været sat i forbindelse med et skifte til udenlandske klubber, og det er ingen hemmelighed, at forsvarsspilleren gerne vil prøve kræfter med en større liga end den danske. Selvom han ikke får mulighed for at vise sig frem i sæsonens afgørende kampe, er han alligevel fortrøstningsfuld i forhold til at blive solgt i sommerens transfervindue.

Se også: Krisen kradser: FCM sælger rettigheder til talent

- Der er måske nogle klubber, der bare vil se på, at jeg er blevet skadet og så gå efter en anden, men jeg tror også, at mange klubber vil fokusere på, at jeg har vist klassen gennem længere tid. Det ville være perfekt, hvis jeg spillede, men jeg tror stadig, at jeg har muligheder til sommer. Så må vi se, om det er interessant for mig eller ej, siger han, der ikke er bange for, at hans skade afskrækker eventuelle bejlere.

- Hvis en klub er interesseret, har den fulgt mig gennem et år eller halvandet, så de har set, at jeg kan levere på højt niveau i lang tid. De ved også, at et rutinemæssigt indgreb ikke betyder meget. Jeg tror på mine egne evner og på, at jeg kan få muligheden. Der kommer formentlig også nogle europæiske kampe for os til sommer, og transfervinduet er åbent i to måneder, så chancen er stadig til stede, siger Erik Sviatchenko.

FC Midtjylland har tidligere meldt om stor interesse for Erik Sviatchenko, men endnu har der altså ikke været et konkret bud, som midtjyderne ikke har kunne sige nej til.

0 kommentarer
Vis kommentarer