TV: AaB gik i spids efter topbrag

AaB trak det længste strå i en fremragende topkamp mod FC Midtjylland, der i Herning blev besejret 3-2

Helt fortjent rykkede AaB tilbage på superligaens førsteplads efter sejr i et forrygende topopgør mod FC Midtjylland. (Foto: Lars Poulsen)
Helt fortjent rykkede AaB tilbage på superligaens førsteplads efter sejr i et forrygende topopgør mod FC Midtjylland. (Foto: Lars Poulsen)

Et hav af chancer, højt tempo, stor intensitet og fem mål.

Det er i runde tal opsummeringen af 90 minutters voldsomt underholdende aftenfodbold fra MCH Arena i Herning.

90 minutter, der bød på tre mål til gæsterne fra AaB og dermed efterlod hjemmeholdet FC Midtjylland med blot to og rollen som tabere.

Det endda i dobbelt forstand. For AaB tog ikke blot alle tre point fra midtjyderne, men også førstepladsen i Superligaen, hvor nordjyderne nu er et enkelt point foran.

Se også: Riddersholm med flot statistik før jubilæum i topkampen

Og bedømt på lørdagens sene kamp er det helt i orden.

Det var et opgør, der lige fra start gav forhåbninger om noget stort.

Hjemmeholdets Rilwan Hassan havde efter blot to minutter en kæmpechance på kanten af målfeltet. Men nigerianeren sendte den direkte på AaB-keeper Nicolai Larsen.

Så var tonen slået an for de to mandskaber, der begge spillede offensiv og flot fodbold og efter ti minutter kunne det have stået 1-1.

Se også: Udsolgt til guldbraget

For først blev AaB's Kasper Risgård smart spillet fri på kanten af offside, men Jonas Lössl var på plads - og dernæst fik Morten 'Duncan' Rasmussen i den anden ende sparket skævt i bolden, der passerede til Rilwan Hassan, der endnu engang missede.

Men minuttet efter kom forløsningen. Morten 'Duncan' viste stort overblik og sendte bolden på tværs af målfeltet til Sylvester Igboun, der med en snurretur og en dribling fik sat Kasper Risgård og Rasmus Thelander af og derefter bankede bolden op i målhjørnet

Masser af sang på tribunerne, men bombardementet var sådan set kun lige begyndt.

For AaB slog omgående igen.

Se også: Heerenveen: Vi følger AaB-profiler

Fem minutter efter føringsmålet tog tilbagevendte Rasmus Jönsson sagen i egen hånd og satte med en dribletur et par FCM-folk. Derefter slog han bolden på tværs til Nicolaj Thomsen, der føler den op i målhjørnet.

Action-packed fodbold på MCH Arena, der i minutterne efter endda kunne være blevet begavet med endnu en scoring. Men Kasper Kusks forsøg blev lige akkurat strejfet af Francis Dickohs fod, så bolden tog overliggeren og dermed snød gæsterne for et 2-1-mål.

Det kom dog efter en lille halv time.

Kasper Kusk sendte Lukas Spalvis af sted i dybden, og den brandvarme litauiske teenager betænkte sig ikke, inden han fladt sendte bolden forbi Jonas Lössl

Spalvis fik såmænd en ny mulighed kort efter, hvor svenske Rasmus Jönsson på ny tog en dribletur, hvor FCM-spillerne var reduceret til statister. Og på ny lagde han en god aflevering. Faktisk spillede han Lukas Spalvis af sted i dybden i en næsten tro kopi af målet til 2-1, men Spalvis' afslutning gik i denne omgang forbi opstanderen.

Se også: AaB-aktionærer skal dække underskud

En helt igennem hæsblæsende første halvleg - og der blev fulgt op i anden, hvor hjemmeholdet pressede på for en udligning. Og her var Morten 'Duncan' en vigtig aktør.

Kort efter pausen fik han vristet sig fri i AaB's målfelt, men afslutningen blev kikset og udgjorde intet problem for Nicolai Larsen.

Få minutter senere tegnede samme 'Duncan' sig for et nærmest umuligt hovedstød, da han på akrobatisk vis fik dirigeret mod mål, men millimeter forbi målstolpen.

FCM-træner Glen Riddersholm agerede efter lidt stilstand og skiftede Pione Sisto ind. Han sendte med et kvarter igen med et flot vip Petter Andersson af sted i et overlap. Svenskeren tog resolut chancen fra en spids vinkel og sparkede bolden mellem benene Kenneth Emil Petersen og efterlod Nicolai Larsen chanceløs.

Se også: Riddersholm med flot statistik før jubilæum i topkampen

Udligning, men det lugtede af, at FC Midtjylland kunne tage alle tre point.

Men bedst som det brændte på, slog AaB kontra.

Anders Due slog fra venstre et indlæg ind i målfeltet. Det fik lov til at passere til Lukas Spalvis, der firsttimede den i kassen.

Det gav AaB overtaget og alle pointene i en forrygende topkamp.

0 kommentarer
Vis kommentarer