FCM: Paradoksalt tophold med vores skader

FC Midtjylland har været hårdt ramt af skader og karantæner i denne sæson, alligevel er man med i guldkampen, og det glæder cheftræneren sig over.

(Foto: Claus Bonnerup)
(Foto: Claus Bonnerup)

Glen Riddersholm behøver ikke nødvendigvis bruge lang tid på at bryde sit hoved med, hvem der spiller hvor i lørdagens kamp mod OB. FC Midtjylland-træneren er nemlig lav på beholdningen af folk til rådighed med Izunna og Erik Sviatchenko ude for resten af foråret, Kristian Bak og Sylvester Igbou ude med karantæne og nu også Morten ‘Duncan’ Rasmussen definitivt ude i denne weekend.

- Duncan fik mod AaB et riv i lysken, som ikke er alvorligt, men nu har vi valgt at sige, at selvom han har det godt, vil vi gerne give det lidt ekstra tid at hele i. Det betyder, at han definitivt er ude af kampen på lørdag, siger Glen Riddersholm til tipsbladet.dk.

Se også: FCM: Ingen har flere interessante spillere end os

Det er langtfra første gang i sæsonen, at han mister en profil. Petter Andersson har været ude i store dele af sæsonen, ligesom Rilwan Hassan tidligere har været ramt af en længere skadesperiode. Derfor finder FC Midtjylland-chefen også det positive i den øjeblikkelige andenplads, som alt andet lige er skuffende efter så mange runder helt i toppen.

- Det er egentlig paradoksalt, at vi kan have en sæson, hvor vi ligger nummer to, når man kigger på,  hvilke spillere der har været væk fra holdet. Der har vi været virkelig hårdt ramt. Vi har ikke en trup, hvor vi har uanede mængder af erfarne spillere, siger Riddersholm.

Han peger netop på kontinuitet, når han skal finde svar på AaBs øjeblikkelige guldform, som også har givet to nederlag til FC Midtjylland på det seneste. Riddersholm er for tiden uden Sviatchenko i midterforsvaret, Izunna på den centrale midtbane og ‘Duncan’ i front.

Se også: Ekspert: FCM og AaB har en halv matchbold lørdag

- Vi har en akse op igennem midten af banen, og det er rigtig vigtigt, at den akse fungerer. I de første otte-ni runder havde vi kun en rolle på holdet, som vi skiftede ud på. Det er den kontinuitet, som AaB nu har på fantastisk vis. At spille med det samme hold flere kampe i streg giver noget ekstra, og det viste vi med vores fantastiske start i Superligaen. Det er det, der har lagt kimen til der, hvor vi ligger i dag

- Tog du Kenneth Emil Petersen, Rasmus Würtz og Kasper Kusk ud af AaBs hold, så tror jeg, de ville lide under det samme, som vi gør i øjeblikket. Du har en rygrad, en base, som altid er på plads, og når du skal ændre på den centrale akse, så skaber det altid noget usikkerhed. Det er en af årsagerne, siger Riddersholm.

0 kommentarer
Vis kommentarer