Ulveguldet kørt væk af Falk

Efter 22 runder på toppen ligner FC Midtjylland efter fire nederlag i fem kampe et hold, der skal være glad for medalje

HERNING (Ekstra Bladet): FC Midtjyllands gulddrømme blev kørt væk af Falk. OB’s superstærke tekniker, Rasmus Falk, sørgede med en vidunderlig solotur kort efter pausen for at fynboerne kom på 2-0 mod FC Midtjylland, og fra det øjeblik havde mesterskabskandidaterne ikke for alvor point inden for rækkevidde.

Og kampens afgørende scoring var en sand nydelse for øjet. Azer Busuladzic holdt Jesper Juelsgård væk i en duel og afleverede til Rasmus Falk. Super-dribleren blev presset hårdt af Jakob Poulsen, der nærmest på baglinjen blev afvist og efterladt i noget, der mindede om spagat af Falks finter, hvor efter bolden køligt blev lagt ind over Jonas Lössl til 2-0.

Se også: Troels Bech: Jo mere vi løber, jo nemmere vinder vi

Det mål satte fynsk trumf på et opgør, hvor der ikke var meget der tydede på point før Martin Spelmann kort før pausen gjorde det til 1-0 på OB’s første reelle afslutning i kampen FC Midtjylland måtte se bort fra profilerne Sylvester Igboun og Kristian Bak med karantæne, mens Morten Duncan atter måtte sidde ude med skade.

Det betød, at ulvene til kampen spillede uden en håndfuld af deres største stjerner, da Erik Sviatchenko og Izunna Uzochukwu begge er ude for for foråret.

Alligevel gik FC Midtjylland ind og lagde et tungt pres på OB fra starten, og allerede i første minut fik Ari Skulason gult kort for at stoppe Rilwan Hassan i et gennembrud, Især Petter Andersson og Jakob Poulsen var stærkt spillende i den indledende fase, hvor OB sjældent fik spillet sig ud af presset.

Se også: Riddersholm med alternativ trup: Vi skal vinde hjemme

Men fynboerne fik på mirakuløs vis hele tiden lige den sidste fod på. Største chance forpurrede Espen Ruud således, da han nærmest rullede rundt oven i bolden lige foran måstregen, så Tim Janssen ikke kunne komme til skud.

OB fik imidlertid en håndsrækning til at komme ind i kampen, da Morten Skoubo allerede efter et kvarter blev tvunget til at trække sig ud med en skade. Hans afløser, Azer Busuladzic, endte med at give OB nøglen ind i kampen. For bosnieren var med til at give striwerne mere balance på midtbanen, Og da FC Midtjylland efter en halv time slap grebet om kampen, så var OB klar til at tage livlinen.

0 kommentarer
Vis kommentarer