Sviatchenko: Klar til noget større end FCK

Erik Sviatchenko glæder sig over at blive sat i forbindelse med FC København - han kalder det 'en fed klub', men føler sig også klar til noget større end Superligaen

Erik Sviatchenko føler sig klar til at springe en mellemstation over og rykke direkte til udlandet, når han en dag skal videre fra FC Midtjylland. (Foto: Rasmus Baaner)
Erik Sviatchenko føler sig klar til at springe en mellemstation over og rykke direkte til udlandet, når han en dag skal videre fra FC Midtjylland. (Foto: Rasmus Baaner)

Erik Sviatchenko er et af de varme danske navne på vinterens transfermarked, og i dag torsdag er han sågar blevet sat i forbindelse med et skife til FC København.

Den danske mesterklub har modtaget bud på Ragnar Sigurdsson, og Erik Sviatchenko bliver altså nævnt som en mulig afløser, selvom FC Midtjylland helst vil holde på sine profiler i dette transfervindue.

Erik Sviatchenko selv er glad for at blive sat i forbindelse med FC København.

- Først og fremmest er det smigrende, at en af de største klubber i Skandinavien bliver sat i forbindelse med mit navn. Det betyder, at der bliver lagt mærke til mig, og det er det, som alle fodboldspillere lever for. Men så længe, der ikke er noget konkret, kan jeg ikke rigtig forholde mig til det, siger han til tipsbladet.dk.

FCK-Ragnar: Må hellere ringe til min agent

Forsvarsspilleren anser FC København som en stor klub, men han vil ikke gå konkret ind i sagen om, hvorvidt han er klar til at skifte til FC Midtjyllands konkurrenter i toppen af Superligaen.

- Det er hypotetisk, men det er stort at blive sat i forbindelse med en stor klub som FCK. Men FC Midtjylland og jeg selv er i gang med en spændende sæson. Vi ligger nummer et og har måske den største mulighed nogensinde for at tage klubbens første mesterskab. Vi er en af tre-fire klubber, der kæmper om det, så jeg tror også, at der skal rigtig mange penge til, før FC Midtjylland vil sælge, siger Sviatchenko, der også føler sig klar til noget større end FC København.

- Jeg vil gerne sige, at FCK er en fed klub med en fed kultur. Klubben spiller mange europæiske kampe, og det er det, som man lever for som fodboldspiller. Men jeg føler også, at jeg har et niveau, der gør, at jeg kan tage et større skridt end til FCK. Det er stadig et stort skridt til FCK, men jeg kan måske komme til Bundesligaen eller en anden liga. Når en klub som FCK bliver nævnt i forbindelse med mig, betyder det, at der bliver lagt mærke til mig, og det har andre klubber måske også gjort, siger han.

Forsvarsspilleren forventer da heller ikke at blive solgt denne vinter, men han afviser heller ikke, at et klubskifte kan komme på tale.

FCM: Noget ekstraordinært for at få Erik

- Steinlein (FCM-direktør, red.) har udtalt, at der skal noget ekstraordinært til for at sælge, og sådan er det for flere af spillerne i vores trup, men transfervinduet er åbent hele januar, så der kan ske meget. Det er spændende. Jeg vil sige, at det er fifty-fifty, men i vinterens transfervindue er det ofte sådan, at klubberne måske reagerer på et salg frem for at tænke langsigtet. Nogle gange bliver det mere en lappeløsning end en investering. Vi må se, hvad der sker, siger Erik Sviatchenko.

- Det er et positivt dilemma for mig. På den ene side kan jeg blive i FC Midtjylland og være med til et spændende forår, men på den anden side kan jeg måske komme et nyt, spændende sted hen. Det er godt for en fodboldspiller. Jeg har fundet mit niveau igen efter en skadesperiode, ogjeg har spillet uden problemer i lang tid nu. Derfor er jeg også en glad mand, tilføjer han.

Erik Sviatchenko har kontrakt med FC Midtjylland frem til udgangen af 2015.

FCK bekræfter russisk bud