Glen Riddersholm: Alvorlig situation

FC Midtjylland-træneren håber på hurtig tilbagekomst fra tre stamspillere

Glen Riddersholm erkender krisen i FCM. (Foto: Claus Bonnerup)
Glen Riddersholm erkender krisen i FCM. (Foto: Claus Bonnerup)

Placeret med en margen på kun to point til nedrykningsstregen er FC Midtjylland-træner Glen Riddersholm på det rene med, at situationen er utilfredsstillende, og derfor krydser han også fingre for, at de tre skadede forsvarsspillere, Kristian Bak, Benjamin Kibebe og Kolja Afriyie hurtigst muligt vender tilbage.

- Jeg håber, at de kan nå at blive klar til vores næste kamp, mod OB, mens det nok kommer til at knibe med Erik Sviatchenko siger Glen Riddersholm.

Han benytter landsholdspausen til at sætte ekstra fokus på forsvars-arbejdet. Med i gennemsnit næsten to mål imod sig pr. kamp disponerer FC Midtjylland over et af ligaens mest gavmilde forsvar. FCM-træneren angiver fra fraværet af skadede nøglespillere som en del af forklaringen.

Læs også:

Se også: Duncan: Fyr spillerne i stedet

- Når vores 15 bedste spillere er klar, har vi så høj kvalitet i truppen, at vi kan matche alle, men på grund af skaderne har vi i den her sæson allerede benyttet 23 spillere, deraf otte-ni spillere fra vores akademi. Det går ud over kontinuiteten. Man kan ikke forvente, at unge spillere fra den ene dag til den anden kan gå ind og løfte et superligahold.

Der er fra flere sider spekuleret i, at FC Midtjylland burde skifte spillestil for at overvinde krisen. Væk med den boldbesiddende stil til fordel for en mere kynisk, sparkende stil. Men det bliver der ikke tale om.

Se mere:

Se også: FCM-træner: Vi befinder os i en svær fase

- Jeg må sige, at mange af de råd, der kommer, er meget unuancerede og overfladiske. Som træner tilpasser man altid sit hold efter de givne omstændigheder. Jeg analyserer altid nøje situationen ud fra de mange faktorer, der spiller ind, og lægger derefter en plan, siger Glen Riddersholm og anfører, at det også vil skabe alt for stor utryghed, hvis han pludselig og midt i en sæson tog hul på at revolutionere spillestilen.

Han mener ikke, det er fair, hvis folk forventer det samme som sidste sæson, hvor det endte med bronze.

- Der overpræsterede vi måske lidt, og man bliver nødt til at forholde sig, at fodbold er en kompleks størrelse, hvori der indgår mange faktorer. Det tager tid at udvikle spillere, og derfor kan det ikke lade sig gøre, at holdet har den samme ballast af rutine, når vi må undvære flere stamspillere.

FC Midtjylland har vundet en af de seneste otte superligakampe, og senest tabte holdet til Randers.

kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i fodbold
Seneste i fodbold
Hent flere
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Peter Roelsgaard
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen