FCM-back i pludseligt karrierestop

Forsvarsspilleren Kolja Afriyie stopper karrieren på grund af en dårlig ryg, og han forlader dermed FC Midtjylland et halvt år før kontraktudløb

Kolja Afriyie har været skadet i noget tid og stopper nu karrieren. (Foto: Anders Brohus)
Kolja Afriyie har været skadet i noget tid og stopper nu karrieren. (Foto: Anders Brohus)

Kolja Afriyie døjer med en dårlig ryg, der ikke længere egner sig til topfodbold, og derfor vælger han nu at stoppe sin karriere et halvt år før, hans kontrakt med FC Midtjylland udløber.

Det er en diskusprolaps, der nu har gjort den 32-årige back til fodboldinvalid.

- Jeg har haft rygsmerter i godt et år på grund af en diskusprolaps. I efteråret kæmpede og arbejdede jeg mig tilbage i startopstillingen for FCM i nogle kampe, men fik et tilbagefald. I Januar og februar måtte jeg have nye scanninger og nye lægevurderinger, og lægerne sagde til mig, at de ville fraråde mig at blve opereret - og at de samtidig ikke ville tilråde mig at blive ved med at spille fodbold, da min ryg næppe ville blive bedre, siger Afriyie til wunderelf.com.

Netop tøjfirmaet Wunderelf i Silkeborg er Afriyies fremtidige projekt og arbejdsplads.

- Jeg kan også takke fodbolden for at have været med til at føde min ny passion, nemlig Wunderelf. Sammen med gode holdkammerater og venner, Jerry Lucena og Simon Azoulay Pedersen, har jeg været med til at skabe Wunderelf, som jeg nu dedikerer min fulde tid til, fortæller Afriyie.

Kolja Afriyie er tysk statsborger, men har fået sin fodboldopdragelse tæt på Danmark i først Flensborg og siden Hamburger SV. Siden skiftede han til AC Horsens, Esbjerg og i 2006 kom han til FC Midtjylland første gang. Her spillede han sig til en kontrakt i Energie Cottbus i 2010, hvor han spillede et år, inden han returnerede til Herning.

Forsvarsspilleren nåede 212 Superliga-kampe. 54 for Esbjerg og 158 for FC Midtjylland.

0 kommentarer
Vis kommentarer