Her er FC Midtjyllands nye keeper

I går solgte FC Midtjylland Jonas Lössl, men bare 24 timer efter har Glen Riddersholm og co. sikret sig en erstatning i Lasse Heinze

Lasse Heinze har skiftet tilværelsen i Horsens ud med Superliga-fodbold i FC Midtjylland (Foto: Ernst van Norde)
Lasse Heinze har skiftet tilværelsen i Horsens ud med Superliga-fodbold i FC Midtjylland (Foto: Ernst van Norde)

Det var ikke længe, at Glen Riddersholm nåede at ærgre sig over tabet af Jonas Lössl.

FC Midtjylland har netop bekræftet, at de henter 28-årige Lasse Heinze hjem på en fri kontrakt fra AC Horsens. De midtjyske ulve har skrevet en 3-årig kontrakt med keeperen.

- Vi er glade for at få ham tilbage. Lasse Heinze har vist et højt niveau i Horsens ovenpå et skadesforløb, hvor han har spillet godt i foråret. Som produkt af vores talentudvikling er Heinze en god ambassadør for FC Midtjylland. Han er godt menneske og en god målmand, som er dedikeret i sit arbejde, siger Claus Steinlein, der er sportsdirektør i FC Midtjylland.

Se også: Fyret AGF-træner i ny massiv modvind

Lasse Heinze har tidligere vogtet ulveburet fra 2002 til 2010, men han formåede aldrig for alvor at bide sig fast som førstemålmand. Siden har han været en tur forbi Silkeborg og senest AC Horsens.

- Da jeg forlod FC Midtjylland i 2009, var jeg en vældig ung målmand. Nu har jeg fået en masse kampen under vesten, både i Superligaen og 1. Division, så jeg kommer tilbage som en noget mere erfaren og fodboldklog målmand. Men jeg er også rigtig, rigtig sulten efter at vise mig frem. Jeg glæder mig helt sindssygt til at blive udfordret på et højt niveau og spille fodboldkampe, siger Lasse Heinze.

- Jeg havde den fornøjelse at få lov til at genoptræne i FC Midtjylland sidste år, og noget af det som efterlod det største indtryk, var den fantastiske træningskultur, der hersker i klubben. Det glæder jeg mig helt vildt til at være en del af og ikke mindst selv at være en aktiv bidragsyder til den træningskultur, siger Lasse Heinze.

Se også: Brøndby-fans pisser på legende

Keeper-duel
Nu kan Lasse Heinze frem til at skulle tage kampen op med nuværende FCM-keeper, Jakob Haugaard, der også har tænkt sig at være førstemålmand.

- Jeg har vel ikke haft en bedre mulighed for at blive førstevalg end nu. Det er den bedste situation for mig, siden jeg kom til klubben. Det er en kæmpe chance for mig, som jeg skal gribe, og det er jeg også overbevist om, at jeg gør. Jeg kan ikke styre, om klubben henter en ny målmand, så for mig er det lidt ligegyldigt, hvem der eventuelt kommer ind. Jeg har evnerne til at være førstevalg, og det er nu, jeg skal slå til, sagde Jakob Haugaard til tipsbladet.dk, inden Lasse Heinze blev bekræftet.

Se også: Superliga-programmet på plads – FCM-Brøndby i premieren

Haugaard fik i efteråret 2012 fem kampe fra start i en periode, hvor han faktisk havde slået Jonas Lössl af. Siden overtog Lössl igen føstemålmandshandskerne, men de fem kampe og den halvleg han fik i foråret mod Brøndby, har overbevist Jakob Haugaard om, at han har klassen til at begå sig i Superligaen.

0 kommentarer
Vis kommentarer