Vanviddet hersker: Nu skal FCM i CL

Vanviddet har fået ny adresse - og det har postnummer 7400 Herning

FC Midtjyllands nye stærke pengemand: Matthew Benham (Foto: Ernst Van Norde)
FC Midtjyllands nye stærke pengemand: Matthew Benham (Foto: Ernst Van Norde)

Da Superligaens nyeste fodbold-rigmand, engelske Matthew Benham, til middag trådte frem foran offentligheden, så gjorde han det med en melding, der fik ulvenes mesterskabsdrøm 'Vision 2012,' til fremstå som en opvisning i realisme.

- Det vil gøre en kæmpe-forskel for FC Midtjylland, at nå gruppespillet i Champions League. Det er ikke noget jeg siger vil ske inden for et år eller to, men det er en stærk ambition for klubben, at nå gruppespillet i Champions League inden for fem år, konstaterede Matthew Benham over for Ekstra Bladet på et pressemøde i Herning.

Se også: Her er FCM's nye aktionær  

I den sammenhæng blev det nærmest udlagt som en overskuelig bedrift, at FC Midtjylland skulle være i stand til at tage de sidste forkætrede skridt op mod toppen af Superligaen og vinde mesterskabet.

46-årige Matthew Benham har gennem otte års investeringer i Brentford FC stille og roligt ført sin klub fra fjerdebedste række op i Championship. En sportslig optur, der har kostet talknuseren, der kaldes en professionel gambler, tæt på en halv milliard.

Se også: Ståles nye bulldog storspillede i træningskamp

Men hvor flertallet af rigmænd inden for fodbolden søger opmærksomhed og beundring, så er Matthew Benham, trods sin flyvske Champions League-drøm, en mand som på ingen måde søger spotlyset. At træde frem for offentligheden i Herning var således noget som han gjorde nødtvungent.

Og Matthew Benham vil således ikke en gang sidde med i FC Midtjyllands fremtidige bestyrelse.

Se også: Brentford og FC Midtjylland skal arbejde sammen  

I stedet kommer han til at være aktiv omkring den sportslige sektor. Matthew Benham nemlig en talnørd med hang til moderne analyser af sportens verden på 'Moneyball'-manér.

Og FC Midtjyllands sportschef Claus Steinlein ser allerede frem til at benytte storaktionærens kolossale analyse-arkiv.

- Matthew Benham har nærmest rangeret samtlige spillere i Europa, og med de informationer, så tror jeg på, at FC Midtjylland vil være i stand til at agere med endnu større succes på transfermarkedet og hente spillere fra en helt anden hylde end tidligere, sagde Claus Steinlien.

Se også: Katjing!! FCM henter 58 millioner kroner

Eksempelvis mener Matthew Benham at have fundet fidusen til at knuse den normale succesformel inden for fodbold - at høje lønninger skaber succes.

- Der er en stærk sammenhæng mellem lønninger og succes i fodbold. Men sammenhængen er ikke perfekt, og jeg er eksempelvis stor tilhænger af, at spillere går på en lavere løn og så får stillet en gulerod i udsigt i form af høje bonusser, sagde Matthew Benham.

0 kommentarer
Vis kommentarer