Annonce:
Annonce:

Morten Olsen vil tage imod Sisto med åbne arme

Den danske landstræner Morten Olsen er klar til at tage imod Pione Sisto med åbne arme. Han kommer ind ad hoveddøren og bliver ikke lukket ud igen, fortæller landstræneren

Annonce:
Følg Fodbold
Følg Superligaen
Følg FC Midtjylland
Annonce:

Superkometen Pione Sisto har allerede overbevist stort set alle om, at han besidder et helt, helt unikt fodboldtalent. Trods sine kun 19 år er Pione Sisto allerede en af Superligaens bedste spillere, og han er ofte kampafgørende for FC Midtjylland med sin målnæse, gode afleveringer, løbepensum og finurlige driblinger.

Sisto - som de fleste efterhånden ved - var kun to måneder gammel, da han kom til Danmark fra Sudan, men først nu her er han ved at få dansk statsborgerskab og dansk pas. Det ventes, at Folketinget blåstempler Pione Sistos ansøgning om statsborgerskab i december, og så kan landstræner Morten Olsen samt U/21-landstræner Jess Thorup godt begynde at slikke sig om munden.

Vil gå ind ad hoveddøren
FC Midtjylland-spilleren har nemlig allerede bedyret, at han vil iklæde sig rødt og hvidt i landsholdsregi, og han kommer efter alt at dømme ikke til at vente særligt længe på den rød-hvide trøje. Jess Thorup har allerede kaldt ham interessant, og Morten Olsen er også begejstret for det, Pione Sisto viser og står for.

Thorup: Har talt Sisto med Morten Olsen

Annonce:

- Jeg bryder mig ikke om at tale om DBU-systemet, for det ord virker nedladende. Jeg vil hellere tale om, at vi har en filosofi, hvor vi kigger på spillernes fodboldformåen, individuelle kvaliteter, det taktiske og ikke mindst det mentale aspekt. Og han opfylder de ting fint. Han vil gå ind ad hoveddøren, og vi lukker ham ikke ud igen. Selvfølgelig skal man have plads til en spiller af den her kaliber, siger Morten Olsen til BT og uddyber:

Minder om Eriksen
- Det, jeg hæfter mig ved hos ham, er, at han har et forholdsvis højt bundniveau. Alle unge spillere har ups and downs, men i mindre gode kampe er han altid en fantastisk teamplayer. På det punkt kan man godt sammenligne ham med Christian Eriksen, siger han videre.

Morten Olsen vil ikke sige noget nærmere om, hvorvidt Pione Sisto er i betragtning til det danske A-landshold, når Sisto får sit danske statsborgerskab i november, men der er nok ingen tvivl om, at Sisto - hvis han fortsætter sit høje niveau i foråret - er aktuel til U21-landsholdet. Og måske også til Morten Olsens A-landshold.

Senest var Pione Sisto kampafgørende, da han med begge FC Midtjyllands mål var manden bag 2-0-sejren over FC Nordsjælland fredag.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
Støjbergs første politiske udspil er at ramme folk i den tredje verden
Annonce:

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: