Annonce:
Annonce:

TV: Perfekte Sisto sænker sørgelige Silkeborg

Pione Sisto leverede endnu toppræstation for ulvene, da FC Midtjylland slog Silkeborg med 2-1 på udebane

FC Midtjylland-spillerne kunne juble over sæson-sejr nr. 12 i 14 spillerunder. (Foto: Ernst van Norde)
FC Midtjylland-spillerne kunne juble over sæson-sejr nr. 12 i 14 spillerunder. (Foto: Ernst van Norde)
Annonce:
Følg Fodbold
Følg Superligaen
Følg FC Midtjylland

SILKEBORG (Ekstra Bladet): Pione Sisto bliver vinterens helt store transferemne i Superligaen. Endnu en gang understregede den driblestærke ulv sit potentiale, da han med scoringen til 2-0 endegyldigt sikrede FC Midtjylland tre point ude mod Silkeborg.

Petter Andersson havde bragt FCM på 1-0, mens Nicolaj Agger reducerede i overtiden. De 3587 tilskuere blev vidner til en kamp på det jævne, der sendte FC Midtjylland 12 point foran FCK på andenpladsen.

Der var flere vinkler i fredagens Superliga-kamp mellem Silkeborg og FC Midtjylland. Værterne havde endnu ikke prøvet at vinde i den nye sæson, og Jesper Sørensens tropper havde netop tangeret en ny negativ rekord i form af det faktum, at Silkeborg ikke har vundet i de seneste 19 Superliga-kampe.

Annonce:

Glen Riddersholm havde aldrig prøvet at vinde på Silkeborg Stadion, Morten Duncan Rasmussen havde en plads i Morten Olsens landsholdstrup på spil, lige som Pione Sisto skulle vise sig frem for den engelske agent, der var på plads.

Sisto: Dejligt at høre fra landstræneren

Samtidig fortalte statistikken inden kampen, at intet hold før havde smidt så stor en føring, som FCM sad på efter de første 13 runder. Så der var guldpres på ulvene. Det løste de fint.

Silkeborg var fra start et mandskab, der virkelig havde brug for at få den første sejr i hus. De røde fra Søholt pressede højt og ivrigt, men det var noget forgæves. Hver gang Silkeborg-presset lignede noget brugbart, spillede gæsterne bare bolden rundt om de røde.

FC Midtjylland er det bedste hold på dødbolde i Superligaen. 12 af holdets scoringer i denne sæson var kommet efter dødbolde. Derfor var det heller ikke overraskende en dødbold, der sendte gæsterne på 1-0.

Skadet FCM-profil melder fra til landsholdet

Annonce:

Et hjørnespark fra venstre dumpede ned mellem venner og fjender, og det var den hurtige Petter Andersson, der reagerede først. Svenskeren fik bugseret bolden i nettet, og så var FCM på 1-0. Anderssons anden Superliga-scoring i denne sæson.

Herefter satte gæsterne sig mere på spillet. Det var som om, at Silkeborg-spillernes gejst forsvandt med scoringen. Arsenal-lejesvenden Kristoffer Olsson misbrugte en gylden mulighed, da han fra en spids vinkel fik serveret bolden med målmanden på mellemhånd. Svenskerens afslutning var dog langt fra at ramme målet.

Hjemmeholdet var kun sjældent farlige i den anden ende. Silkeborg forsøgte konstant med dybe bolde op til trioen Adeola Runsewe, Nicolaj Agger og Emil Scheel, men gæsterne havde styr på opgaven.

Bortset fra en skade til Kristian Bach Bak i forbindelse med et mislykket saksespark skete der ikke mere i en første halvleg, der bar præg af, at Silkeborg ikke kunne mere og Midtjylland ikke havde behov for at gøre mere.

Morten Olsen: Han kan afløse Bendtner

Annonce:

Efter pausen var gejsten tilbage hos Silkeborg. De skubbede folk med frem og forsøgte sig med offensive afleveringer og opportunistiske langskud, som da Jens Martin Gammelby hamrede et langskud langt, langt forbi. I det mindste forsøgte han sig.

Og så var der ham Morten Duncan Rasmussen. Midtjylland-angriberen havde en unik mulighed for at spille sig nærmere en plads på landsholdet, men det gik ikke så godt.

Først fik han muligheden, da han kom helt alene med SIF-keeperen Thomas Nørgaard. Den kunne han ikke score på. Kort efter missede han endnu en oplagt scoringsmulighed. Utvivlsomt to store afbrændere på det helt forkerte tidspunkt fra Duncan.

Midtjyderne troede, at de mit i anden halvleg havde lukket kampen, da Pione Sisto sparkede bolden i nettet efter en aflevering tilbage i feltet fra Kristoffer Olsson, men kampens dommer, Jens Maae, tog scoringen tilbage og dømte offside. Umiddelbart en forkert dom ifølge tv-billederne.

Annonce:

Sisto tog det dog ikke så tungt. Få minutter efter gentog han bare aktionen. Denne gang var det indskiftede Maro Urena, der gik til baglinjen og fandt Sisto, der bare lagde den ind i kassen uden det store besvær. Det lignede en afgørelsen, men det var det ikke.

Morten Olsen vil tage imod Sisto med åbne arme

Der var nemlig reduceret få minutter efter. Efter at have arbejdet stenhårdt i 90 minutter fik Nicolaj Agger endelig noget ud af strabadserne, da han fra tæt hold sparkede Silkeborg på 1-2. Der var dog kampens sidste store aktion.

Trods et sent pres blev der ikke scoret yderligere. FC Midtjylland fik en 2-1-sejr og er nu 12 point foran FC København i Superligaen. Silkeborg har til gengæld håbløst langt op til stregen.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Hun vil død og pine med i en regering
Annonce:

Udforsk Ekstra Bladet+

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: