Bankboss lancerer vild FC Midtjylland-plan

Jyske Banks øverste vil forene Silkeborg og FCM i fodboldmastodont

Det er længe siden, at Silkeborg har haft noget at juble over sammenlignet med FC Midtjylland. Nu foreslår direktøren for byens store bank, Jyske Bank, at de to klubber går sammen for at skabe en midtjysk fodboldgigant (Foto: Gregers Tycho)
Det er længe siden, at Silkeborg har haft noget at juble over sammenlignet med FC Midtjylland. Nu foreslår direktøren for byens store bank, Jyske Bank, at de to klubber går sammen for at skabe en midtjysk fodboldgigant (Foto: Gregers Tycho)

Bør Silkeborg IF og FC Midtjylland forene kræfterne i en midtjysk fodbold-mastodont, der hvert år er bejler til guldet.

Ja, mener direktør Anders Dam for Danmarks tredjestørste bank, Jyske Bank.

Chefen for den Silkeborg-baserede bank vil mere end blot at pryde brystkassen på mesterholdets trøjer. Silkeborg-tilhængerne skal lære at elske fjenden og slutte sig sammen med FCM. Den idé afleverede Anders Dam til FC Midtjyllands sponsorer i tirsdags.

- Jeg sluttede mit oplæg ved det sponsorarrangement i FC Midtjylland med at vise en graf, som en af vore økonomer har lavet. Den viste det akkumulerede underskud i Silkeborg siden børsintroduktionen i slutningen af 1980’erne og FC Midtjylland siden 1999. Og de to klubber har tilsammen haft et underskud i perioden på ca. 300 mio. kr.

Se også: FCM-profiler: Nu er FCK under pres

- Det tal dækker over ganske alvorlige livshistorier og har blandt andet indebåret nærdødsoplevelser for begge klubber. De har begge i løbet af perioden været tæt på konkurs, men er blevet reddet af nye penge i sidste øjeblik, påpeger Anders Dam. Et hold mindre vil forbedre den samlede bundlinje med 25 mio. kr., vurderer han.

- Mit simple løsningsforslag er, at Silkeborg IF og FC Midtjylland går sammen om nogle få år og danner et samlet prof-hold og lader moderklubberne bestå, siger Anders Dam, der ønsker, at de to hold skal spille på skift i de to byer for at udnytte, at Silkeborgs nye stadion er undervejs.

Se også: FCV nedlægger Silkeborg i nedrykkernes afdansningsbal

Indvielsen af motorvejen mellem Herning og Silkeborg, mener han, vil binde byerne mere sammen.

Anders Dam erkender, at chancerne for at komme igennem med planerne er små - og følelserne er i kog.

- Men tiden er inde til at rejse debatten, konstaterer han.

Læs mere i Ekstra Bladet fredag...

83 kommentarer
Vis kommentarer