Annonce:
Annonce:

Blev historisk på heden: Her er FCM-heltens beskedne reaktion

Den tårnhøje nigerianske angriber Paul Onuachu gjorde ondt på Manchester United og banker på til en startplads på Old Trafford

Sisto scorede kampens første mål og var selvfølgelig meget glad for kampens udfald
Annonce:
Følg Fodbold
Følg Superligaen
Følg FC Midtjylland

HERNING (Ekstra Bladet): Helten stod i badetøfler. Stadig iført sin beskidte kamptrøje, med svedperler på panden og et stort smil på læben.

I en time spiste Manchester United-forsvaret Martin Pusic, men så smed FCM-træner Jess Thorup sin joker Paul Onuachu på banen, og den 21-årige nigerianer har selv en stor, stærk engelsk forsvarer som Chris Smalling svært ved at fortære. 

Indskiftningen af Onuachu efter en times spil var nøgleøjeblikket i FC Midtjyllands meriterende 2-1-sejr over den faldne engelske gigant. 

Straks testede han reservekeeper Sergio Romero med et glimrende hovedstød, men argentineren reddede i stor stil. 

Et kvarter senere var Manchester United-målmanden dog passeret, og hovedparten af de 9182 tilskuere på et udsolgt MCH Arena sang Onuachus navn. 

Annonce:

- Det var en fantastisk følelse at høre. Tak til tilhængerne for støtten. Det var utroligt, sagde Paul Onuachu, der er så høj, at journalisterne måtte strække armen mod himlen for at nå i nærheden af hans mund med mikrofoner og diktafoner. 

201 centimeter måler han, og de 201 centimeter terroriserede Manchester United i en halv time.

Se karaktererne: Disse stjerner topper i FCM-festen

Her gør Paul Onuachu sig til matchvinder mod mægtige Manchester United. (Foto: Lars Poulsen)
Her gør Paul Onuachu sig til matchvinder mod mægtige Manchester United. (Foto: Lars Poulsen)

Beskeden matchvinder
Sammen med den anden indskifter Marcos Ureña fik han lagt tryk på den engelske defensiv i 2. halvleg, og det lå ligesom i Herning-luften, at Onuachu kunne ende som matchvinder.

Han trampede sig – næsten elegant – igennem Manchester United-forsvaret et kvarter før tid og fik ad et par omgange afsluttet. 

Skuddet var ikke hårdt, men det var præcist og gik ind tæt op ad den ene stolpe. En tårnhøj triumf. 

- Jeg forsøgte én gang, men mistede bolden. Heldigvis kom den tilbage til mig igen, og jeg forsøgte igen. Det var great. 

- Det var et godt mål for mig, mit vigtigste nogensinde, sagde Onuachu, der er et monster på banen, men noget mere blid uden for. 

Annonce:

Han taler ikke i overskrifter og hellere om holdet end sig selv. Og han skulle presses lidt for at sætte ord på sin egen præstation, men til gengæld ramte de plet. 

- Good, great, amazing. Jeg lyttede til træneren, og det var great, sagde den store 33’er, der både var god, fantastisk og utrolig.

To drømme gik i opfyldelse for ham på den kolde februaraften i Herning. Han fik lov at spille mod Manchester United – og han fik lov at score mod Manchester United.

I FC Midtjylland har de længe talt om hans store potentiale, og nu er det, som om træner Jess Thorup er ved at få slebet den afrikanske diamant til.

Hold nu kæft, Herning. Det var kongeklasse!


Fristet af tanken
Onuachu er blevet klogere og arbejder bedre for holdet. Og så er han i kraft af sin størrelse bare ikke sjov at spille imod for et forsvar. Heller ikke selv om der står Smalling på ryggen, og du har landskampe på cv’et.

Martin Pusic havde Manchester United styr på, Onuachu fik de aldrig styr på. Men nu ved i hvert fald, hvem han er…

Annonce:

- Ja, uden tvivl. Det gør de, sagde Onuachu med et smil og glædede sig over kollektivets triumf. For selv om han var helten, opførte han sig ikke som en sådan. 

– Det er fantastisk. Et dansk hold har slået et Premier League-hold. Det er en stor glæde for os. Vi arbejdede hårdt, lyttede til træneren og gjorde vores bedste.

- Vi arbejdede som hold og fik vores belønning, sagde Onuachu, der i kraft i sin stærke halve time i Herning må banke kraftigt på til en startplads på Old Trafford på torsdag.

Før opgøret var Jess Thorup fristet af tanken, men valgte som ventet Pusic i front. Tanken om Onuachu fra start er næppe blevet mindre fristende nu. 

Arsenal-tilhængeren Paul Onuachu turde dog ikke drømme højt om, at Thorup vælger ham fra start, når midtjyderne på Old Trafford skal forsøge at færdiggøre sensationen.

- Vi må se, hvad der sker. Det vigtigste er at nyde øjeblikket. 

- Tror du, at du scorer der også?

Annonce:

- Måske. Vi må vente og se, lød det fra den spændende nigerianer, der må have fået mange plusser i karakterbøgerne hos de mange fremmødte scouts. Og naturligvis hos Jess Thorup. 

Han kan roligt gi’ tøffelhelten et skud mere mod Manchester United.

LÆS MEGET MERE OM DEN ENORME FCM-SENSATION HER:
Midtjylland mosede mægtige Manchester

Sisto-show vækker opsigt: De bøjer sig i støvet på nettet

Van Gaal tuder videre: Svært at gøre noget med 14 skader

Kæk Rømer: Vi kan også slå United på Old Trafford

Se karaktererne: Disse stjerner topper i FCM-festen

Hold nu kæft, Herning. Det var kongeklasse!

Thorup efter triumf: Vi skal skabe resultatet i Manchester

Se studiets reaktioner på de to scoringer her under

 

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
Danmark skal ikke lade sig intimidere
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Annonce:
Annonce: