De urørlige ulve: Går otte point foran FCK

FC Midtjylland kom otte point foran FCK med reservespækket mandskab, og Sviatchenko på affyringsrampen til England

FC Midtjylland-spillerne nåede lige at få meldingen om FCK’s 1-0 nederlag i Odense, før de selv gik på banen til søndagens sene kamp mod Hobro.

Og efter 2-0 sejren kunne de altædende ulve konstatere, at de har indledt Superligaen lige så suverænt som de har gjort de to seneste sæsoner.

Det var selvfølgelig' fristes man til at sige angriberen Martin Pusic, der blev målhelten med begge scoringer. Det kom efter en uge, hvor han sidste weekend var sat helt uden for truppen til Esbjerg-kampen, fordi han sagt mindre pæne ting til træner Jess Thorup på et møde. Det kom i bar skuffelse over at han slet ikke kom i aktion i Southampton.

TV: Se Pusic' mål til 1-0 her

Men fodbold går hurtigt, og mon ikke Pusic sammen med medspillerne finder smilet frem.

Allerede efter syv runder er FC Midtjylland rykket otte point foran den største mesterskabstrussel FCK, som har oprustet kraftigt for at hente mesterskabet i år.

Men igen i denne sæson tyder det på, at FCK kommer i baghjul, selv om de trods alt har en kamp i baghånden mod Randers og reelt kan reducere afstanden til fem point.

Men der bliver ikke meget tid til at nyde stillingen i Superligaen for sportsdirektør Claus Steinlein og bestyrelsesformand Rasmus Ankersen.

De går en ekstremt hektisk mandag i møde, hvor de kan miste to af deres største profiler. Ekstra Bladet kunne søndag afsløre, at FCM havde accepteret et megabud på Pione Sisto fra Premier League-klubben West Ham.

Men sent søndag aften så det ud til, at Sisto selv takker nej til muligheden og en løncheck omkring de 13 mio. kr. årligt.

Pione Sisto så til, mens holdkammeraterne sikrede FCM alle tre point

En anden profil som mere kan være på affyringsrampen er landsholdsforsvareren, Erik Sviatchenko. Som Ekstra Bladet også var afsender på, så var der i løbet af søndagen hektisk dialog med både Premier League-klubben Norwich og Championship-klubben Fulham. Begge har udset Sviatchenko som en erstatning, men FCM kan på den anden side tillade sig at spille kostbare og kræve over 30 mio. kr. for forsvareren.

De engelske klubber skulle i første omgang være villige til at betale omkring 22 mio. kr. for forsvareren.

Det kom desuden frem i norske medier, at FC Midtjylland har spurgt på Strømsgodsets 22-årige kantspiller Gustav Mendonca Wikheim. Det var i første omgang for at gardere sig på et salg af Pione Sisto, men Rilwan Hassan blev under Hobro-kampen kørt på hospitalet, og man frygter et brud på benet. I det tilfælde kan Wikheim så blive aktuel for FCM.

44 kommentarer
Vis kommentarer