Annonce:
Annonce:

Dramatisk afslutning i Herning

FC Midtjylland-kaptajn, Erik Sviatchenko, var både skurk og helt i de døende minutter af opgøret mod et bravt kæmpende Hobro-mandskab på MCH Arena. Først begik forsvars-generalen straffespark, inden han få minutter senere udlignede til slutresultatet 1-1 med  en vigtig scoring for Ulvene

Annonce:
Følg Fodbold
Følg Superligaen
Følg FC Midtjylland

Stadionspeakeren brølede til tilhængerne: ‘Er i KLAR!!!’

De 6978 fremmødte tilskuere, der havde trodset et august-uvejr med regn i lårtykke stråler, hyldede indledningsvist deres slagne helte, der nu jagtede revanche efter det samlede og møg-skuffende nederlag i midt-ugen mod Rangers i Europa League-kvalifikationen.

Men søndag mod Hobro var Ulvene ikke bare på jagt efter en sejr og tre point - men også den bedste sæsonstart i Superligaen til dato. Efter at have gjort rent bord i de forrige fem spillerunder, var FC Midtjylland tvunget til at besejre Hobro, hvis de også ville holde trit med FC København.

FCM startede med at misbruge et frispark i en giftig position på kanten af feltet, men Alexander Scholz, der lidt overraskende påtog sig opgaven, sløsede muligheden væk med et blødt, nærmest vattet skud, der endte direkte i Hobro-muren. 

Annonce:

Det blev ellers til en lovende start for hjemmeholdet, der straks tog teten i opgøret. Hobro-mandskabet stod hurtigt temmelig dybt og havde allerede sit hyr med at holde de glubske ulve fra fadet.

FCM’s Awer Mabil lossede efter et par minutter til kuglen fra distancen, men det farlige forsøg blev afværget. Endnu en Hobro-ulovlighed blev begået i venstre side på kanten af feltet. Mabil tog sig af frisparket, men forpassede chancen for at bringe hjemmeholdet i front med et drøn langt over Rask i Hobro-målet. 

I den modsatte ende skabte en skarp stikning fra Hobros Sabbi, der nærmest flænsede FCM-bagkæden op, en friløber ud af det blå til Edgar Babayan. Men FCM’s rutinerede keeper Jesper Hansen fik lige akkurat handskerne på Hobro-angriberens afslutning, og hjemmeholdet slap med skrækken.

Træner Kenneth Andersen havde til søndagens opgør rystet posen og startede med den tilbagevendte Junior Brumado i front i en 3-4-3-formation. Klubbens nye målmager Sory Kaba var til gengæld helt ude af truppen.

Annonce:

Man kunne måske beskylde FCM-spillerne for at virke en smule energi-forladte ovenpå skuffelsen mod Rangers, men alligevel var det dem, der konstant kredsede om Hobro-feltet - effektiviteten foran kassen var dog en mangelvare efter den første halve time.

Et Manjreka James-indlæg til Junior tæt på det lille felt var en oplagt mulighed for at sætte sig i respekt på grønsværen med en mål-træffer, men den brasilianske angriber var i ubalance og fejlede i to omgange at eksekvere om omsætte chancen til en føring.

Artiklen fortsætter under billedet.

 

Hobro-defensiven anført af Rasmus Minor Petersen lykkedes dog med at cleare de mindre farlige FCM-indlæg, der blev sendt afsted. Og missionen om at slippe fri på kanterne virkede da også som en svær opgave for hjemmeholdet, men omvendt var et kompakt Hobro-mandskab svære at åbne op gennem midten.

En mildt sagt rimelig rodet affære blev det til i 1. halvleg, hvor Peter Sørensens Hobro-tropper åbenlyst lå og lurede på de farlige omstillinger, når hjemmeholdet kludrede i offensiven.

Annonce:

2. halvleg blev åbnet i et højere tempo - dog efter samme skabelon: Ulvene lagde et tungt pres tilsat lidt brasilianske finurligheder med Evanders hæl og tå, mens Minor Petersen og Anel Ahmedhodzic kom i vejen for det meste.

Selvsamme Evander trykkede af fra distancen fladt og en smule ideforladt - en smule symptomatisk for midtjydernes indsats. Og vicemestrene fra sidste sæson ser stadig ud til at kæmpe med at finde topniveauet i efteråret.

Artem Dovbyk blev sat i aktion med lidt over 20 minutter igen i håbet om at kunne ændre lidt på kampens stilstand alt imens regnen igen begyndte at stå ned i stænger. Mikael Anderson sparkede på kassen - et resolut forsøg, der dog blev omsat til hjørnespark. 

Men den konsekvente indstilling fra Anderson manglede til gengæld hos Junior, der flere gange søgte det spektakulære med for mange unødvendige træk … Bolden blev varmet, indtil det gled ud i sandet …

Også Gustav Wikheim blev sat i spil for at sparke gang i hjemmeholdet, der manglede gejst og aggresivitet.

Annonce:

Med knap fem minutter tilbage kunne Hobro-bænken bryde ud i vild jubel, da Pål Alexander Kirkevold i sikker stil sendte et fladt spark fra straffesparks-pletten i højre hjørne uden for Jesper Hansens rækkevide til 1-0.

Mathias Haarup blev nedlagt i feltet af Erik Sviatchenko og dommer Jakob Kehlet pegede uden tøven på pletten … Et kort sekund så det ud til, at det uforløste potentiale på grønsværen ikke ville blive reddet i 11. time af et  sent sejrsmål.

Men ud af det blå på et hjørnespark, mens de fleste tilhængere nok havde dømt hjemmeholdet ude, dukkede Sviatchenko op som redningsmand og satte et hovedstød ind i netmaskerne til udligningen 1-1.

Så blev lidt af Ulvenes ære trods alt reddet. Tilskuerne kvitterede dog stadig med en stor pibekoncert, da slutfløjt lød på stadion.

FCM ligger fortsat på 2. pladsen med 16 point, mens Hobro på 8. pladsen har 7 point.

Rød forskrækkelse - men sejr
Plaffer hattrick ind i målfest
Hylder hattrick-helten Pukki: - Fantastisk

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
Med jobcentrene har politikerne skabt en mur mod den sunde fornuft
Annonce:

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: