Drømme-transfer på plads: Så meget betaler FCM for stjernen

FC Midtjylland er blevet enige med Celtic om et køb af Erik Sviatchenko, der hentes retur til heden for små ni millioner kroner

Det er et spørgsmål om kort tid, før FC Midtjylland bringer nyheden om, at de har købt Erik Sviatchenko fra Celtic.

Ekstra Bladet erfarer, at de nykårede danske mestre søndag er nået til enighed med den skotske storklub om størrelsen på det beløb, der skal sende forsvareren til Herning på permanent basis.

Superliga-profilen hentes angiveligt tilbage for 1,2 millioner euro (små 9 mio. kroner), og dermed slipper FC Midtjylland med at betale i omegnen af halvdelen af den sum, som klubben scorede, da man solgte selvsamme spiller i 2016.

Her hostede Celtic op med ca. 20 millioner kroner for den 26-årige stjerne, der efter en fremragende start i Skotland gled længere og længere væk fra holdkortet.

Sådan har det ikke været i FCM, hvor han har været en hjørnesten i det defensive fundament siden hjemkomsten på en lejeaftale i januar 2018.

Kronen på værket blev et dansk mesterskab, der er Sviatchenkos andet i karrieren, efter han også var med til guldfest i Herning i 2015, inden turen gik mod Storbritannien.

Med DM-titlen kan han nu se frem til endnu en rejse ud i Europa, men denne gang altså som del af FCM-holdet, der med førstepladsen i Superligaen bookede en plads i Champions League-kvalifikationen.

Ifølge Ekstra Bladets oplysninger skulle den nye aftale gælde for de kommende fire år, og købet ventes at være officielt inden for de kommende dage.

Stor transfer på vej: FCM enig med klublegende

Mestrene køber stort i Tyskland: Henter Mukhtar Light

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.

Hvis krigen og katastroferne kommer, hvad skal vi mennesker så gøre?