Annonce:
Annonce:

Droppet i Europa: Ydmyget van der Vaart træner med talenterne

- Jeg er fit og forstår ikke, hvorfor jeg ikke er i truppen på Cypern, siger Rafael van der Vaart, der træner med Martin Pusic, reserverne og ungdomsspillerne i Ikast

Annonce:
Følg Fodbold
Følg Superligaen
Følg FC Midtjylland

IKAST (Ekstra Bladet): Onsdag morgen gik 19 spillere fra FC Midtjylland ombord på den flyver, som skulle fragte midtjyderne til Larnaca på Cypern.

Her skal FCM torsdag aften ud i den første playoff-kamp mod Apollon Limassol i en direkte duel om adgang til gruppespillet i Europa League.

Mens udvalgte FCM-spillere er i gang med rejsen til Cypern, render klubbens største indkøb nogensinde rundt på en træningsbane i Ikast sammen med U-spillere, småskadede førsteholdsspillere og den uvelkomne Martin Pusic.

Rafael van der Vaart har stået i en VM-finale og spillet for bl.a. Real Madrid, Tottenham og HSV. Alligevel er hollænderen, ironisk nok, vejet og fundet for let til FC Midtjyllands skæbnekamp mod Limassol.

Onsdag trænede Rafael van der Vaart med klubbens ungdomsspillere og reserver, da førsteholdet rejste til Cypern med henblik på at kvalificere sig til et europæisk gruppespil. Foto: Ernst van Norde.
Onsdag trænede Rafael van der Vaart med klubbens ungdomsspillere og reserver, da førsteholdet rejste til Cypern med henblik på at kvalificere sig til et europæisk gruppespil. Foto: Ernst van Norde.
 

Annonce:

Mellem linjerne har den hollandske stjerne flere gange givet udtryk for, han føler sig ydmyget i Midtjylland. På træningsbanen i Ikast viser han dog ingen tegn på et forsmået ego eller at han er for fin til at arbejde for føden.

Sveden hagler af den 34-årige hollænder, mens han styrter frem og tilbage i intervalspillet og sætter den ene afslutning eller afgørende aflevering sammen efter den anden. Okay, tilbageløbet foregår ikke altid i sprint, men man er vel heller ikke 24 år længere, og der er tilfredshed at spore fra trænerstaben.

‘Well done, Rafa!’, lyder det i hvert fald flere gange fra Top A-træner Søren Bjerg Jensen, der leder de tilbageværende FCM-tropper på træningsanlægget i Ikast.

Da godt en times træning fløjtes af, går de unge gutter ud for at finde det utal af bolde, der er forsvundet i de tykke buske, der omkranser træningsbanen. Martin Pusic og Rafael van der Vaart henter ikke bolde. De sætter sig og strækker ud. Der findes også et hierarki på et reservehold…

- Rafael, har du fem minutter til Ekstra Bladet?

- Ingen interview i dag, ellers tak.

Annonce:

- Heller ikke omkring din fitness? For du ser ud til at være fit.

- Jeg er helt fit og har været det i lang tid efterhånden. Der er intet galt med min fitness.

- Hvorfor er du så ikke på vej til Cypern med resten af førsteholdstruppen?

- Det er ikke mig, du skal spørge om det. Jeg synes, jeg beviser mit værd hver eneste dag til træning, men det er åbenbart ikke nok til at komme på holdet.

Smilene var store, da van der Vaart blev præsenteret. Nu kan man vist ikke finde mange, der smiler over tingenes udvikling. Foto: Claus Bonnerup
Smilene var store, da van der Vaart blev præsenteret. Nu kan man vist ikke finde mange, der smiler over tingenes udvikling. Foto: Claus Bonnerup
 

- Hvor ærgerlig er du over at rende rundt og træne med reserverne her og ikke være med på Cypern til en af de vigtigste kampe for FC Midtjylland i lang tid?

- Jeg er her for at spille fodbold, og jeg forstår ikke, hvorfor jeg ikke er med i truppen. Men det er andre, du skal spørge om, hvor jeg ikke er med. Alt, jeg kan sige lige nu, er, at jeg forsøger at levere 100 procent til træning, og det er nogle gode gutter, der træner her også. Vi har det sjovt, og jeg forsøger at gøre mit arbejde.

Annonce:

- Men hvor længe gider du spille reserveholdsfodbold i Ikast?

- Det er mit arbejde at spille fodbold, og jeg forsøger at gøre det så godt, jeg kan. Hvis trænerne mener, min rolle er at være med til at vinde stort med reserveholdet hver eneste gang, så er det jo deres valg.

Har tanken om at indstille karrieren strejfet dig?

- Nej, det har den egentlig ikke. Jeg har stadig meget at give af, synes jeg selv, og jeg forstår egentlig ikke, hvorfor jeg ikke får lov. Men jeg må hellere lade andre fortælle om, hvorfor jeg ikke spiller. Flere kommentarer har jeg egentlig ikke, lød det fra Rafael van der Vaart, inden han med sveden piblende ned af panden begyndte at traske ind mod omklædningsrummet.

Rafa på afveje i Herning. Foto: Ernst van Norde
Rafa på afveje i Herning. Foto: Ernst van Norde
 

Opstartsproblemer
Claus Steinlein, direktør i FC Midtjylland, kan du ridse op, hvordan I ser Rafael van der Vaarts situation i klubben?

Annonce:

- Det er ikke så meget anderledes, end det har været et stykke tid. Han er ikke helt god nok til holdet, og så vurderer træneren, at han ikke kan komme med det, vi har brug for. Derfor er han ikke en del af truppen lige nu, og vi har kontrakt med ham et år endnu, siger direktøren.

Tror du selv på, at han kommer i en fysisk forfatning, så han lever op til det, som I gerne vil have i FC Midtjylland?

- Han har haft lidt opstartsproblemer med en skade, og han blev lykkeligvis også far, hvor han var hjemme nogle dage der. Men han er inde i en god periode, hvilket også kunne ses i seneste reserveholdskamp, hvor han laver assist og mål. Så jeg håber stadig på, at han kan finde formen og overbevise trænerteamet om, at han skal være der... men som det ser ud lige nu, så er han et stykke fra holdet, som truppen ser ud lige nu.

Forelskede Polman og Vaart: Her er vores prinsesse

Dybt speciel konstruktion: Sådan blev han Superligaens lønkonge

Ekstra Bladets kæmpe Superliga-løntjek: Skattefidus og monsterløn

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
De har fået nok af Løkke
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce: