Efter mere end et år: Nu skal bortvist FCM-træner for retten

Efter mere end et års ventetid skal en tidligere FC Midtjylland-træner møde i retten tiltalt for at blufærdighedskrænke flere unge spillere i klubben

FC Midtjylland bortviste og politianmeldte en ungdomstræner for at sende krænkende beskeder og billeder til mindreårige drenge. Foto: Jens Dresling
FC Midtjylland bortviste og politianmeldte en ungdomstræner for at sende krænkende beskeder og billeder til mindreårige drenge. Foto: Jens Dresling
Følg Sport
Følg Fodbold
Følg Superligaen
Følg FC Midtjylland

I oktober sidste år blev en af FC Midtjyllands lovende ungdomstrænere bortvist, fyret og politianmeldt for at blufærdighedskrænke ungdomsspillere i klubben.

Alligevel får ofrene, deres forældre og den tiltalte fodboldtræner først sat et punktum i sagen i dag, hvor dommen forventes at falde over den 23-årige mand ved Retten i Herning.

Manden skulle have været for retten i Herning 23. april tiltalt efter straffelovens paragraf 232 om blufærdighedskrænkelse, som i yderste konsekvens kan give fængsel i op til fire år. Men af uvisse årsager, valgte man at udskyde retsmødet. Derfor har de implicerede parter endnu ikke fået en afslutning på sagen - ligesom fodboldtræneren heller ikke har været forhindret i at arbejde med børn trods anklagerne.

Ekstra Bladet har været i kontakt med sagens anklager Cecilie Jensen og presseafdelingen i Midt- og Vestjyllands Politi forud for retsmødet. Her vil man ikke løfte sløret for den præcise årsag til udsættelsen, men konstaterer blot, at der er 'gode grunde' til, at sagen først kommer for retten mere end et år efter, at manden blev anholdt og sigtet i sagen.

Aktiv igen
I mellemtiden har den 23-årige mand dog ikke holdt sig væk fra fodbold. Ifølge Ekstra Bladets oplysninger fra personer med kendskab til træneren har han dog fortsat med at være involveret aktivt i fodboldmiljøet. Ligesom det også fremgår tydeligt af sociale medier.

Han har i årets løb figureret som formand for en fodboldklub i området, hvor han er velkendt. Der er omkring hundrede mindreårige spillere i klubben.

Af klubbens såkaldte samværspolitik fremgår det, at det er formanden, der har ansvar for at afvise potentielle trænere med en positiv børneattest. I dette tilfælde den 23-årige mand, der står tiltalt for blufærdighedskrænkelse, men som altså sandsynligvis ikke har problemer med at fremvise en pletfri børneattest, fordi sagen endnu ikke har været for retten.

--------- SPLIT ELEMENT ---------

Onanerede på video

Af anklageskriftet, som Ekstra Bladet har fået aktindsigt i, fremgår det, at den tidligere træner sendte billeder og videoer af sig selv til to ungdomsspillere med særdeles ubehageligt indhold fra juli 2018 til 16. oktober 2018.

Til den ene spiller sendte han angiveligt cirka fem billeder af sit 'blottede og erigerede lem' samt cirka fem videoer, hvor han onanerede, mens han sagde 'skal jeg sutte dig' eller lignende, som det formuleres i anklageskriftet.

To-tre billeder og en enkelt video blev sendt til yderligere en spiller med samme indhold.

Trods den forlængede sagsbehandlingstid er tiltalen mod manden fortsat den samme, oplyser Midt- og Vestjyllands Politi til Ekstra Bladet.

 

--------- SPLIT ELEMENT ---------

Fyret uden dom


FC Midtjylland lod sig dog ikke begrænse af, at manden endnu ikke er dømt, men bortviste ham altså på stedet, da de så materialet.

- Vi gjorde, hvad vi syntes, der var det rigtige, da vi blev opmærksomme på det, og så har vi overladt det til politiet og retssystemet, siger Claus Steinlein til Ekstra Bladet i april.

Dengang understregede Steinlein desuden, at den 23-årige ikke har en fremtid i klubben uanset rettens gang.

- Han er bortvist og fyret. Den sag er lukket fra vores side.

Ekstra Bladet har i flere måneder forsøgt at få en kommentar til sagen fra mandens advokat Kaare Christensen, men han er ikke vendt tilbage på vores henvendelser.

Claus Steinlein kalder sagen for lukket for FC Midtjyllands vedkommende. Foto: HENNING BAGGER/Ritzau Scanpix
Claus Steinlein kalder sagen for lukket for FC Midtjyllands vedkommende. Foto: HENNING BAGGER/Ritzau Scanpix
 

FCM-træner anholdt efter at have sendt krænkende billeder

Dansk MMA-stjerne dømt: Kvalte 16-årig til bevidstløshed

Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.
Fiduskunst og magistervrøvl

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Udforsk Ekstra Bladet+