Annonce:
Annonce:

Ekspert overrasket: Milliardær-entré vækker opsigt

Anders Holch Povlsens nye rolle som storaktionær i FC Midtjylland overrasker økonomisk ekspert, der dog sagtens kan se en rentabel forretning i den trecifrede millioninvestering

Anders Hollch Povlsen (i midten)  investerer ifølge Ekstra Bladets oplysninger et trecifret millionbeløb i FC Midtjylland. Foto: Claus Bonnerup
Anders Hollch Povlsen (i midten) investerer ifølge Ekstra Bladets oplysninger et trecifret millionbeløb i FC Midtjylland. Foto: Claus Bonnerup
Annonce:
Følg Fodbold
Følg Superligaen
Følg FC Midtjylland

Han råder allerede over 89.000 hektar jord i Skotland, og nu indtager Anders Holch Povlsen også heden i Midtjylland.

Bestseller-ejeren gør fredag sin entré som storaktionær i FC Midtjylland, hvor han har skudt 125 millioner kroner i fodboldklubben som led i en kapitaludvidelse.

Det giver den 48-årige rigmand råderet over en fjerdedel af aktierne i selskabet, hvor Matthew Benham stadig sidder med majoriteten.

Briten får nu en samarbejdspartner, der besidder utrolige økonomiske muskler.

Med en anslået fornue på små 70 milliarder kroner er Holch Povlsen Danmarks rigeste mand, og hans ankomst i Superligaen understreger, at eliten af de danske erhvervskonger vinder frem i landets bedste række.

Milliardærer er således ikke længere et særsyn på de kanter.

Annonce:

Jan Bech Andersen og Niels Thorborg sidder hver især på formandsposten i henholdsvis Brøndby og OB. Og da Lars Seier Christensen i 2019 skød godt 220 millioner kroner ind i Parken Sport & Entertainment, fik han en femtedel af aktierne i FCK-koncernen.

Alligevel kommer det bag på chefredaktør hos Økonomisk Ugebrev, Morten W. Langer, at Holch Povlsen går samme vej som de øvrige i 'milliardær-klubben' med sin finansielle indsprøjtning i FCM.

- Det er jeg overrasket over. De fleste velhavere, der har kastet penge ind i fodboldklubber, har haft en form for tilhørsforhold til den pågældende klub. Og de har jo nok godt vidst, at det vil være opad bakke at forrente deres kapital på den front, siger Langer til Ekstra Bladet.

Skal du slå vennerne i EM-manager? Her er ekspertens røverkøb i Danmarks gruppe  - og hans bud på den største joker i hele slutrunden.

Artiklen fortsætter under billedet ...

MCH Arena har tidligere lagt græs til Champions League. Det er sportslige begivenheder som denne, der kan føre til stor økonomisk vinding for aktionærer i FCM. Foto: Claus Bonnerup
MCH Arena har tidligere lagt græs til Champions League. Det er sportslige begivenheder som denne, der kan føre til stor økonomisk vinding for aktionærer i FCM. Foto: Claus Bonnerup
 

Annonce:

Men man skal ikke tage fejl, mener eksperten. Selv om Holch Povlsen på papiret har råd til at tabe et trecifret millionbeløb, uden det mærkes synderligt på formuen, øjner han vokseværk i horisonten.

- Jeg ser Anders Holch Povlsen som en god investor, og jeg kan godt forestille mig, at han ser nogle muligheder, der baner sig udover fodbolddelen her. Jeg er overbevist om, at han ikke går ind i det her af ren filantropi, siger Langer.

- Ret få har evnet at lave en god forretning ud af fodboldklubber, men hvis vi antager, at FC Midtjylland kan blive ved med at sælge spillere, er klubben jo et sted, hvor de ikke skal lukke et hul. Og sikkert er det, at Holch Povlsen ikke går ind i det her for at lukke et hul. Han ser forretningsmæssige interessante muligheder på den lange bane, lyder vurderingen.

Det er ikke første gang, at Bestseller-ejeren investerer i sportsverdenen. Holch Povlsen stod i en årrække bag et stort millionsponsorat af Kevin Magnussen. Det skete både før og under danskerens færd i Formel 1.

Annonce:

FC Midtjylland har endnu ikke ønsket at kommentere kapitaludvidelsen, men har indkaldt til pressemøde fredag.

Hjælpen til Kevin Magnussen har Holch Povlsen tidligere kaldt sin mest risikofyldte investering. Læs den historie her.

Der sker ting og sager i FCM. Tidligere på ugen blev Bo Henriksen præsenteret som ny cheftræner:

Søndag sender Ekstra Bladet eksklusivt boksebraget mellem Floyd Mayweather og Logan Paul. Bliver det til bøllebank, sensationelt nederlag eller ren skandale? SE MED HER (Ekstra Bladet+)

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Mere fra Ekstra Bladet+

Med jobcentrene har politikerne skabt en mur mod den sunde fornuft
Annonce:

Udforsk Ekstra Bladet+

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: