Ekspert: Thorup kan ikke forsvare guldet

Fodboldeksperten Jan Kalborg mener, at Jess Thorup og FC Midtjylland er et godt match, men han tvivler på, at Superliga-guldet ender hos midtjyderne igen

Her kan du se Jess Thorup fortælle om sit nye job som træner i FC Midtjylland. (Video: Anita Graversen)

- Det var ikke lige ham, jeg havde i sigtekornet i første omgang, men jeg tror helt sikkert, at han kan blive et rigtigt godt miks i Midtjylland.

Sådan siger fodboldsekspert Jan Kalborg om Jess Thorup, som nu skal afløse Glen Riddersholm som cheftræner i FC Midtjylland.

Ifølge eksperten er cheftræner-stillingen for midtjyderne et skridt op for den forhenværende U21-landstræner, som dog skal gøre sig klar til en helt anden opgave end den, han er vant til.

- Han kan ikke selv gå ud og udpege spillere længere. Der kommer til at være et system bag ham, der står og peger på de spillere, han skal arbejde med fremover, siger den tidligere superligatræner og fortsætter:

- Det er noget, han kommer til at arbejde med. FC Midtjylland har helt klart informeret ham om, hvordan tingene kommer til at spille, inden han underskrev aftalen, så man kan vel godt sige, at han har afgivet lidt af sin identitet som træner, siger Jan Kalborg.

Jess Thorup blev søndag præsenteret som ny cheftræner i FC Midtjylland. (Foto: Anita Graversen) FC Midtjylland DBU ærgrer sig - men forstår Thorups FCM-ønske

Jess Thorup har stået i spidsen for det danske U21-landshold siden 2013. Inden da var han cheftræner for Esbjerg i over to år og vandt pokalturneringen med klubben i 2013, så det er en erfaren herre, der overtager de forsvarende mestre.

Her bliver Jess Thorup præsenteret som ny FC Midtjylland-træner. (Video: Anita Graversen)

- De får en træner, der har haft fingrene godt nede i substansen og ved, hvad det drejer sig om, men det bliver spændende at se, hvordan han tackler det her med at være i en klub, der skal ud og præstere på den store scene (Champion League-kvalifikation, red.) om et lillebitte øjeblik, siger Jan Kalborg, som tvivler på, at Jess Thorup kan fastholde Superliga-guldet hos midtjyderne.

- Jeg tror ikke, at FC Midtjylland bliver mestre. De har mange ting at koncentrere sig om. Superligaen, pokalturneringen og Champions League eller eventuelt Europa League, og jeg tror, de vil få svært ved at holde fokus hele vejen igennem, siger Jan Kalborg og fortsætter:

- Det er altid svært at blive på toppen, og FC Midtjylland kommer til at mærke for første gang nogensinde, hvad det vil sige at være et forsvarende mesterhold, der skal ud og spille de her europæiske kampe.

Jess Thorup blev søndag præsenteret som ny cheftræner i FC Midtjylland. (Foto: Anita Graversen) FC Midtjylland Officielt: Han skal føre FCM i Champions League

59 kommentarer
Vis kommentarer