Er I klar FCM? APOEL-fans skaber helvede

OB-træner Kent Nielsen siger at GSP Stadion er det værste sted han har oplevet i sin karriere

Apoel-tilhængerne skaber den mest intense kulisse, som OB-træner Kent Nielsen har oplevet i sin karriere (Foto: AP)
Apoel-tilhængerne skaber den mest intense kulisse, som OB-træner Kent Nielsen har oplevet i sin karriere (Foto: AP)

NICOSIA (Ekstra Bladet): Hvis FC Midtjylland-spillerne var i tvivl om, at de står for en opgave helt ud over det sædvanlige, så fik de besked, lige så snart de mandag eftermiddag steg ud af den chartrede privatjet i Larnaca lufthavn.

Varmen hamrede ulveflokken i møde på ubarmhjertig vis, mens termometer-nålen lå og vippede omkring de 40 grader.

Og så blev kursen sat fra kystens behagelige brise og ind midt i landet, hvor Nicosia lå og bagte på 42 grader - bygningsarbejderne er sendt hjem af helbredshensyn.

Oven på en dansk sommer, hvor temperaturerne på de vildeste dage knap har nået 25 grader, så føles Cypern stort set som at stå på tærsklen til helvede, hvor ilden buldrer så infernalsk, at det stort set svitser al hår af kroppen.

Sammenlignet med FCK’s kollaps her i 2009 og AaB’s nedtur sidste år, hvor kickoff lå så sent, at den værste varme var forsvundet, så bliver varmen for alvor en faktor i denne ombæring.

Andet end perfekte pasninger på spil
40 grader er vildt ... også efter cypriotiske forhold. Men det er ikke usædvanligt. Som de prustende indbyggere i Nicosia konstaterede, så var luftfugtigheden jo helt nede på 40 procent. Forrige weekend flygtede alle de indfødte til strandene, fordi temperaturen nåede op på den anden side af 43 grader, samtidig med at luftfugtigheden var så voldsom, at det nærmest var umuligt at trække vejret.

Pyyyha, så varmt hedt bliver det for Superliga-spillerne (Reportage: René Schutze/Jonas Ryefelt)

I aften når FC Midtjylland går ind til på dansk fodbolds gravplads, GSP Stadion i udkanten af Nicosia, så skal Ulvene belave sig på en kamp, hvor der er meget andet i spil end bare evnen til at få pasningerne til at hænge sammen.

Kasper Risgård og AaB fik ørerne i Apoel-maskinen sidste sommer. (Foto: René Schütze)
Kasper Risgård og AaB fik ørerne i Apoel-maskinen sidste sommer. (Foto: René Schütze)
 

- Der er ingen tvivl om, at når vi kigger tilbage på de to kampe, så ærgrede vi os rigtig meget inden den anden kamp, fordi vi følte, vi var tæt på at kunne tage en 2-0-føring med til Cypern.

– Og selv med 1-1 følte vi, at vi havde en reel chance i returkampen, men jeg må bare erkende, at det var et helt andet hold, som vi mødte på Cypern, forklarer OB-træner Kent Nielsen, der som bekendt havde ansvaret for AaB under opgøret mod Apoel sidste sæson.

Kyste os ikke
- Det blev båret frem af den fantastiske stemning, der er på deres hjemmebane. På den måde blev det et helt nyt hold, som vi mødte i Nicosia. Det var ikke sådan, at stemningen kyste os, og det er nogle gange det, som folk misforstår omkring Apoel. Vi blev ikke kyst, men Apoel blev bare så meget bedre med den støtte i ryggen. Og det var lige fra kampens start.

- Den støtte er sammen med varmen to helt ekstraordinære faktorer. Godt nok spillede vi aftenkamp, men det var stadig ekstremt varmt, og det havde været kolossalt varmt hele dagen.

- Jeg vil påstå, at i hele min karriere som både træner og spiller er Apoel det hold, der har været størst forskel på ude og hjemme. Jeg kan simpelt hen ikke mindes et hold, der på den måde har været en helt anden modstander på eget græs, siger Kent Nielsen.

- Jeg er ret sikker på, at FC Midtjylland kommer til chancer på Cypern, ligesom vi gjorde. Men til gengæld tror jeg ikke på, at FC Midtjylland vil kunne spille det samme høje pres på Cypern, som vi med OB blev udsat for i fredags. Det hindrer varmen. Men der kommer perioder i kampen, hvor FC Midtjylland skal gribe kampen sådan an.

- Det er en voldsom oplevelse at spille i det inferno. Det ligger bestemt i top to over de værste udebaner, som jeg har prøvet. Jeg har også prøvet at spille i Rumænien, som også var et vildt og svært sted at spille. Men det var stadig noget andet, for de løftede ikke holdet på samme måde.

- Så når du siger, top to ... og Rumænien alligevel ikke er det samme, så er GSP den værste udebane, du har oplevet?

- Ja, det er den jo ... erkender Kent Nielsen.

Så er FC Midtjylland advaret.

1 af 2 Hell... helvede var ordene som mødte AaB fra Apoel-fansene sidste år. Og det blev et helvede (Foto: Rene Schütze)
2 af 2 Apoel-tilhængerne skaber den mest intense kulisse, som OB-træner Kent Nielsen har oplevet i sin karriere (Foto: AP)
23 kommentarer
Vis kommentarer