Annonce:
Annonce:

FC Midtjylland-ejer tilføjer kæmpeinvestor

Klubejer Matthew Benham slipper en del af kontrollen med FC Midtjylland og udvider aktiekapitalen for at give plads til en legekammerat i ejerkredsen, der betaler mindst 125 mio. kr. for at få plads ved bordet

Cheftræner Bo Henriksen og sportschef Svend Graversen får nye muligheder. Foto: Ernst van Norde/Ritzau Scanpix
Cheftræner Bo Henriksen og sportschef Svend Graversen får nye muligheder. Foto: Ernst van Norde/Ritzau Scanpix
Annonce:
Følg Fodbold
Følg Superligaen
Følg FC Midtjylland

FC Midtjylland tager nu skridtet til et gigantisk angreb på tronen i dansk fodbold.

Klubejer Matthew Benham inviterer en storaktionær ind i ejerkredsen, der ifølge Ekstra Bladets oplysninger smider omkring 125 mio. kr. for at indtræde blandt klubbens store aktionærer.

Det står klart efter klubben netop har gennemført en ekstraordinær generalforsamling, hvor der er givet bemyndigelse til at udvide aktiekapitalen med ti mio. kr. De aktier handles til kurs 12,5 ifølge Ekstra Bladets oplysninger, hvilket giver samlet 125 mio. kr. for aktieposten.

Den kapitaludvidelse er imidlertid ikke hægtet op på klubejer Matthew Benham, som ejer 94 procent af aktierne i klubben i forvejen.

Det er derfor ikke en konsolidering af klubben, men en offensiv tilføjelse af en ny stor investor, der vil stå med en fjerdedel af aktierne efter udvidelsen er gennemført.

Klubben har allerede indkaldt til pressemøde fredag, hvor klubben vil fortælle mere om perspektiverne i den nye investor, men den strategiske betydning er massiv.

Således har klubben langt om længe fundet plads til at præsentere den visionsplan for klubben, som gentagne gange er blevet udskudt i løbet af de seneste to år.

Vision 2025 bliver nu lanceret. Planen har Ekstra Bladet løbende omtalt, da den var på idéfasen, og en af de helt centrale punkter har været en udvidelse af stadion, hvor klubben har voldsomt brug for yderligere plads til sponsorer.

FCM har også netop hentet Bo Henriksen som cheftræner.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Digital arrogance har skabt et samfund med A- og B-borgere
Annonce:

Udforsk Ekstra Bladet+

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
BREAKINGBREAKING
Annonce:
Annonce: