FC Midtjylland fortsætter optur: Lyn-træffere i Herning

Randers FC havde fortjent at få point med hjem fra kampen mod FC Midtjylland, men scoringer af Erik Sviatchenko og Martin Pusic var i sidste ende nok for værterne

Erik Sviatchenko tiljubles efter sin scoring til 1-0. (Foto: Ernst van Norde)
Erik Sviatchenko tiljubles efter sin scoring til 1-0. (Foto: Ernst van Norde)
Følg Fodbold
Følg Superligaen
Følg FC Midtjylland

Guldformlen har de ikke glemt i FC Midtjylland. Et sent mål... efter dødbold naturligvis. Og så vandt FC Midtjylland her til aften en hårdt tilkæmpet sejr over Randers FC.

Kronjyderne havde fortjent bedre, men de blev ofre for deres passivitet i det sidste kvarter, hvor alt for meget spil blev overladt til mestrene.

Og det blev skæbnesvangert, da gæsterne var uopmærksomme ved et indkast, der mod sædvane blev kastet kort til assistkongen Jakob Poulsen. Og landsholdsspilleren fandt millimeterpræcist Martin Pusic, der headede 2-1 sejrstræfferen ind med bare fem minutter igen.

Der var bare spillet to minutter, da Erik Sviatchenko bragte FC Midtjylland i spidsen på en så simpel facon, så man kunne frygte, at Colin Todd ville få et ildebefindende i ren ophidselse over at se sine spillere svigte på den måde.

Et indkast fra Kian Hansen endte med at udløse målet. Christian Keller lod alt for let Erik Sviatchenko søge ind i området lige foran keeper Kalle Johnsson.

Der havde Jeppe Tverskov i forvejen hænderne fulde med at markere Tim Sparv, så Sviatchenko kunne helt uhindret stige op og heade 1-0 målet ind.

På et kraftigt skadesplaget FCM-mandskab gav den tidlige scoring et kæmpeboost, og de var i de efterfølgende 20 minutter massivt dominerende. Især Pione Sisto sprudlede i en alternativ rolle på den centrale midtbane ved siden af Jakob Poulsen.

FCM-ejer indrømmer: Latterliggjort hollænder havde ret

Erik Sviatchenko scorede sit første mål for landsholdet tidligere på ugen - og fredag var det så FCM, der nød godt af forsvarsspillerens skarphed. (Foto: Ernst van Norde)
Erik Sviatchenko scorede sit første mål for landsholdet tidligere på ugen - og fredag var det så FCM, der nød godt af forsvarsspillerens skarphed. (Foto: Ernst van Norde)

Gode chancer til gæsterne
Det var til tider som at se Mohamed Zidan trylle i FCM-trøjen. Desværre varede magien alt for kort. Normalt så driftssikre Tim Sparv sjuskede fælt med en stribe afleveringer og det tippede helt ubemærket kampen over i Randers FC’s favør.

Tim Sparv blev ofte trukket væk fra sin position af Christian Keller og Nicolai Poulsens intelligente løb og det efterlod et gevaldigt tomrum i området foran ulvenes centerforsvar, som især Mikael Ishak dygtigt udnyttede til at få lidt rum at spille i.

Kronjyderne kom i flere omgange frem til gode chancer, men især topscorer Viktor Lundberg havde glemt skarpheden derhjemme.

Der kunne derfor ikke indvendes alverden noget mod, at Randers FC kom på 1-1 lige efter pausen, da en hjørnesparkskombination gav Jeppe Tverskov mulighed for at smække udligningen ind. Randers FC havde fortjent mere... men det fik de ikke.

Engelsk avis: Sisto spøger i Manchester City

Mere fra Ekstra Bladet+

Mettes skamløse spinshow

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Udforsk Ekstra Bladet+